Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg zsír vagy vaj
30 dkg főtt áttört burgonya
2 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
3 evőkanál tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
A pogácsák lekenéséhez:
1/2 felvert tojás
pici pirospaprika
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsölöm
Hozzáadom a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozom.
Hideg helyen pihentetem, majd negyedóránként négyszer hajtogatom. Minden nyújtás után megkenem egy kevés tejjel összekevert tojással.
Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtom.
Közepes (3-4 cm) nagyságú szaggatóval kiszaggatom
Tepsibe rakom és fél óráig kelni hagyom.
A megkelt pogit paprikás tojással megkenem és közepesen meleg sütőben (180 fokon,25-30 perc) szép pirosra sütöm.
40 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 dl vízből egy galuska sűrűségű tésztát kavarok egy fakanál segítségével... másnapig a pulton hagyom másnap 60 dkg liszt, 2 dkg só, 2 dkg élesztő, 0,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikevertem az összetevőket és azonnal pihentetés nélkül (!) kiolajozott felforrósított melegszendvicssütőbe adagoltam a felét, erre jött 10 g cukormentes baracklekvár (4 részre osz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű