Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg zsír vagy vaj
30 dkg főtt áttört burgonya
2 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
3 evőkanál tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
A pogácsák lekenéséhez:
1/2 felvert tojás
pici pirospaprika
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsölöm
Hozzáadom a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozom.
Hideg helyen pihentetem, majd negyedóránként négyszer hajtogatom. Minden nyújtás után megkenem egy kevés tejjel összekevert tojással.
Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtom.
Közepes (3-4 cm) nagyságú szaggatóval kiszaggatom
Tepsibe rakom és fél óráig kelni hagyom.
A megkelt pogit paprikás tojással megkenem és közepesen meleg sütőben (180 fokon,25-30 perc) szép pirosra sütöm.
A hozzávalókat egy órával az elkészítés előtt szobahőmérsékletűre melegítem. A lisztet egy tába öntöm, a közepébe mélyedést készítek, belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Az élesztőt futtassuk fel a teáskanál cukorral elkevert langyos tejben. 2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom. Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDagasztani, 3 x 30 percenként hajtogatni. Osztani,nyújtani,formázni. Lekenni tojással,megszórni magokkal. 30 - 60 perc pihi. 180 fok 45 perc sütés
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz