Kb. 50 db lesz ebből a mennyiségből (másfél nagytepsire való)
50 dkg liszt,
12 dkg zsír,
10 dkg reszelt sajt,
30 dkg főtt krumpli áttörve,
1 cs porélesztő (vagy 2 dkg friss felfuttatva),
2 teáskanál cukor,
2 teáskanál só,
3-4 evőkanál tejföl.
Összeállítom a tésztát, a tejfölt csak a legvégén adom hozzá és csak annyit, hogy gyúrható legyen a tészta.
A krumplitól később lágyabb lesz!
Kelesztem bő fél órát meleg helyen, kinyújtom fél cm vékonyra, lekenem felvert tojással, feltekerem mint a bejglit és hosszában is összhajtogatom.
Ismét kelesztem meleg helyen bő fél órát.
Hüvelykujjnyi vastagra kinyújtom, 3-4 cm-es szaggatóval kiszaggatom.
15-20 perc pihentetés után lekenem felvert tojással -az oldalán ne csorogjon le a tojás mert akkor nem tud szépen felemelkedni-, megszórom reszelt sajttal és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütöm.
Jó szívvel ajánlom kipróbálásra. Másnap is finom puha.
A sajtot ki lehet hagyni belőle, akkor sima kelt krumplis pogácsánk lesz. Az is isteni finom!
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és az ecetes vizet, összegyúrjuk (ragacsosnak kell lennie). Hagyjuk pihenni egy jó órát, de legjobb, ha egy éjjelt áll a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Trockenhefe im warmen Wasser auflösen. Mehl, Salz und Öl dazugeben und zu einem geschmeidigen Teig verkneten. Er sollte weich, aber nicht klebrig sein. Ca. 30 Min. an einem war...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet a margarinnal összedolgozzuk, majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk, hűtőben pihentetjük legalább pár órát, akár egy éjszakát, egy napot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű