Kb. 50 db lesz ebből a mennyiségből (másfél nagytepsire való)
50 dkg liszt,
12 dkg zsír,
10 dkg reszelt sajt,
30 dkg főtt krumpli áttörve,
1 cs porélesztő (vagy 2 dkg friss felfuttatva),
2 teáskanál cukor,
2 teáskanál só,
3-4 evőkanál tejföl.
Összeállítom a tésztát, a tejfölt csak a legvégén adom hozzá és csak annyit, hogy gyúrható legyen a tészta.
A krumplitól később lágyabb lesz!
Kelesztem bő fél órát meleg helyen, kinyújtom fél cm vékonyra, lekenem felvert tojással, feltekerem mint a bejglit és hosszában is összhajtogatom.
Ismét kelesztem meleg helyen bő fél órát.
Hüvelykujjnyi vastagra kinyújtom, 3-4 cm-es szaggatóval kiszaggatom.
15-20 perc pihentetés után lekenem felvert tojással -az oldalán ne csorogjon le a tojás mert akkor nem tud szépen felemelkedni-, megszórom reszelt sajttal és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütöm.
Jó szívvel ajánlom kipróbálásra. Másnap is finom puha.
A sajtot ki lehet hagyni belőle, akkor sima kelt krumplis pogácsánk lesz. Az is isteni finom!
z élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsa szaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük és egy cs...
Elkészítési idő: 30-40m Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, ha megkelt, téglalapra nyújtjuk. Ráteszünk a pizza krémet, a sonkaszeleteket, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük min...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű