menu

Családireceptkönyv.hu

Pihe puha sajtos -vajas pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg finom liszt.
2 ek érett kovász
3 ek öregtészta, ha nincs, akkor több kovász (kb 4 ek)
1 dkg friss élesztő a lisztbe morzsolva vagy fél csomag porélesztő
1 ek só
20 dkg vaj (nem margarin!)
3-4 ek tejföl (liszt függő)
3 db tojás sárgája
5 dkg zsíros sajt a tésztába reszelve,
5 dkg zsíros sajt a tészta tetejére
+ 5 dkg vaj a tészta hajtogatására
Tetejét lekenni + 1 tojás sárgája

Elkészítés:


Bedagasztjuk a hozzávalókat,én mindent a hűtőből vettem ki.
Kelesztés kb 40 percig
Kinyújtom, olvasztott vajjal lekenem a tésztát, feltekerem mint a bejglit
Ismét kelesztés kb 30 percig
Nyújtom, vajjal ismét lekenem, hajtogatom.
kb 30 perc kelesztés
Nyújtás 3 cm vastagra.
Tetejét bekockázom vagy csíkozom,
Szaggatom 5 cm-es kiszúróval, tetejét felvert tojás sárgájával lekenem, sajtot reszelek rá.
A tepsiben is kel 20-30 percig
Sütés: előmelegített sütőben
200 fokon kb 35 percig

Pihe puha sajtos -vajas pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Péksütik, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Foszlós sajtos kifli, kelesztés nélkül
Foszlós sajtos kifli, kelesztés nélkül

A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos tallér ( Füstölt sajtos tallér
Sajtos tallér ( Füstölt sajtos tallér

A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót és a köményt. Apró darabokban belevagdaltam a margarint és a vajat, jól elmorzsoltam a fűszeres lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mami sajtos pogácsája
Mami sajtos pogácsája

A 2 dkg élesztőt egy kis tejben és kicsi cukorral felfuttatjuk. A margarint eldörzsöljük a liszttel, bele a felfuttatott élesztőt és a tojások sárgáját. Jól összegyúrjuk, a reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vulkán "zsömle"
Vulkán "zsömle"

100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, olvasztott ramat, a felfuttatott élesztőt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk