menu

Családireceptkönyv.hu

Pihe puha sajtos -vajas pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg finom liszt.
2 ek érett kovász
3 ek öregtészta, ha nincs, akkor több kovász (kb 4 ek)
1 dkg friss élesztő a lisztbe morzsolva vagy fél csomag porélesztő
1 ek só
20 dkg vaj (nem margarin!)
3-4 ek tejföl (liszt függő)
3 db tojás sárgája
5 dkg zsíros sajt a tésztába reszelve,
5 dkg zsíros sajt a tészta tetejére
+ 5 dkg vaj a tészta hajtogatására
Tetejét lekenni + 1 tojás sárgája

Elkészítés:


Bedagasztjuk a hozzávalókat,én mindent a hűtőből vettem ki.
Kelesztés kb 40 percig
Kinyújtom, olvasztott vajjal lekenem a tésztát, feltekerem mint a bejglit
Ismét kelesztés kb 30 percig
Nyújtom, vajjal ismét lekenem, hajtogatom.
kb 30 perc kelesztés
Nyújtás 3 cm vastagra.
Tetejét bekockázom vagy csíkozom,
Szaggatom 5 cm-es kiszúróval, tetejét felvert tojás sárgájával lekenem, sajtot reszelek rá.
A tepsiben is kel 20-30 percig
Sütés: előmelegített sütőben
200 fokon kb 35 percig

Pihe puha sajtos -vajas pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Péksütik, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csóró pogácsa
Csóró pogácsa

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és az ecetes vizet, összegyúrjuk (ragacsosnak kell lennie). Hagyjuk pihenni egy jó órát, de legjobb, ha egy éjjelt áll a hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sörkifli
Sörkifli

Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Sajtos csavart
Sajtos csavart

...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
30 perces sajtos rúd
30 perces sajtos rúd

A 30 perces sajtos rúd elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta te...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk