2 kg kápia, pritamin vagy piros kaliforniai paprika
1 fej hagyma
1/2 zeller
1 ek só ( vagy 15 dkg/ kiló a tisztitott zöldségeket lemérve, ebben az esetben nem kell bele tartósítószer csak citromsav)
1/2 mk citromsav, megtartja a szép piros színét
1/2 mk Na-benzoát
Minden zöldséget megtisztítok. Magok ne maradjanak benne!
Darabolom, aprítom, főzöm amíg besűrűsödik. Ez másfél - két óra is lehet.
Gyorsítható, ha sózás után állni hagyom 1-2 órát és sűrű szövésű textílián lecsöpögtetem, utána kezdem főzni...
Amikor már megfelelő a sűrűsége, belekeverek egy negyed mokkáskanálnyi Na - benzoátot, egy kevés citromsavat (aszkorbinsav), kicsi üvegekbe töltöm, szorosan lezárom és száraz dunsztban hagyom kihűlni szép lassan.
Főzés helyett mikróban is lehet hőkezelni. A megtöltött üvegeket a legerősebb fokozaton felforrósítom, óvatosan kiveszem, azonnal lezárom az üvegeket és mehet a száraz dunsztba.
A paradicsomot, a hagymát, paprikát (fokhagymát és zöldfűszereket) megmossuk, és beledaraboljuk egy nagyobb edénybe. Közepes tűzön 1-1,5 órát rotyogtatjuk (attól függően, mennyire...
Elkészítési idő: 1 ó 30 perc Nehézség: Nehéz1. A szép, fehér, tömött karfiolt rózsáira szedjük, többször váltott vízben megmossuk, majd sós vízben kb. 10 percig forraljuk. 2. A karfiolrózsákat üvegekbe rakjuk, a főzővízb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajon megdinsztelem a hagymát, majd a zellert is. Bele teszem a paradicsomot, és a paprikát, valamint a fűszereket. Puhára párolom, majd turmixgéppel pépesítem. Forrón üvegek...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki. -Aprítsuk fel darabokra. -Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel anny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű