menu

Családireceptkönyv.hu

Piros arany házilag 1.változat


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg kápai paprika ( 7-8 db)
1 kg kaliforniai paprika (6-7 db)
50 dkg vöröshagyma
1 kicsi zellergumó
4 cikk fokhagyma
6 dl házilag készített paradicsomlé (1 kg paradicsom átpasszírozva, sűrűre felfőzve)
ízlés szerint egy kevés balzsamecet
20 dkg zsír

Fűszerek
1 tk pirospaprika /lehet csípős is)
1 mk csípős pirospaprika
1 mk őrölt bors
1/2 mk őrölt köménymag
1/2 mk őrölt gyömbér
2-3 szál szárított zeller zöldje
1 ek eritrit vagy cukor
2-3 db babérlevél
1 ek só
(esetleg 1 mk Na benzoát, de anélkül is eláll hideg helyen)

Elkészítés:


A paprikát jól megmosom ha van benne hibás akkor azt jól kívánom hogy rossz rész véletlen se legyen benne. A hagymát fokhagymát megtisztítom.
A hagymát paprikát feldarabolom.
Az üvegeket kimosom. Én a sütőbe teszem hogy sterilek legyenek mivel tartósítószert nem tartalmaz / 220 fokon 15 percig / és hagyom hűlni őket /
A zsírt odateszem felmelegítem beleteszem a feldarabolt vöröshagymát és kicsit megpárolom.
Majd ráteszem a paprikát és a házi paradicsomlevet fűszereket jól elkeverem hagyom főni.
Mikor megfőtt, leveszem a tűzről kiszedem a babérlevelet és a boróka bogyót majd botmixerrel átmixelem.
Vissza teszem a tűzre egyet fő és forrón üvegbe töltöm.
Fejjel lefelé fordítva hagyom vagy 20 percig, majd vissza forgatom és meleg takarók között dunsztolom addig még kihűl. Ez kb 1 nap.
Felcímkézem és spájzban vagy hűvös pincében tárolom.
Felbontás után a hűtőbe teszem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizzaszósz télire
Pizzaszósz télire

A paradicsomot, a hagymát, paprikát (fokhagymát és zöldfűszereket) megmossuk, és beledaraboljuk egy nagyobb edénybe. Közepes tűzön 1-1,5 órát rotyogtatjuk (attól függően, mennyire...

Elkészítési idő: 1 ó 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Citrom-menta szörp
Citrom-menta szörp

Az 5 kg cukrot felfőzöm 6-7 liter vízzel, Citromsav izlés szerint. A citromok héját krumplihámozoval lehámozom, de a citromról magáról, a fehér héját levágom késsel, míg csak a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Lecsó télire tartósítószer nélkül
Lecsó télire tartósítószer nélkül

A leszedett paradicsomot megmosom, az üvegeket ( a tűzhely mellé rakom, mellé a megfelelő kupakot vagy celofánt, kötöző anyagot) és a száraz dunsztot is előkészítem*. Forralok viz...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Cukormentes lilahagyma-lekvár (paleo )
Cukormentes lilahagyma-lekvár (paleo )

Szeleteld fel a hagymát, és felhevített kókuszzsíron párold meg. Add hozzá az eritritet, öntsd fel a vörösborral, és keverd hozzá a fűszereket, végül pedig a balzsamecetet is. Fed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk