Hozzávalók:
250 gr babapiskóta
A krémhez:
10 gr zselatin,
170 gr vaj,
170 gr cukor,
300 gr tejföl,
300 gr joghurt,
300 ml tejszín,
500 gr piros gyümölcs: meggy, ribizli, áfonya, eper, málna..... (fagyasztott vagy friss).
A sziruphoz:
200 ml tej,
2-3 evőkanál cukor
A díszítéshez (opcionális)
1 evőkanál cukor,
10-15 db gyümölcs.
100 gr ét- vagy tejcsokoládé.
3 evőkanál cukrot egy edényben lassú tűzön felolvasztok és picit karamellizálom.
Amikor kissé barnává válik, felengedem hideg tejjel.
Folyamatosan keverem, amíg a cukor el nem olvad.
Előkészítek egy kapcsos torta formát, sorban lerakom a piskótákat egymás mellé. Nyugodtan el lehet törni kisebb darabokra is, hogy az egészet befedjük. Meglocsolom a karamellás tejjel,
A zselatint feloldom egy kevés vízben és állni hagyon kb 10 percet. Felverem a habtejszínt és hűtőbe rakom.
A vajat a cukorral kihabosítom (használhatunk porcukrot), akkor lesz jó amikor krémes, hozzáteszem a joghurtot és a tejfölt.
A zselatint a vajas krémhez keverem.
Finoman beleforgatom a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.
A krém a felét ráteszem a meglocsolt babapiskótára, utána még egy sor piskóta, karamelles öntet, a tetejére ismét krém.
Hűtőszekrénybe teszem és állni hagyom legalább néhány órát. Amikor a krém elég kemény, leveszem a tortaforma oldalát.
A csokoládé felét felolvasztom és langyosan a torta tetejére csurgatom. Nem kell, hogy az egész tetejét befedje.
A megmaradt lereszelem és rászórom.
Pár szem meggyet kristálycukorba forgatok és a tetejére teszem körben.
A krémet lehet ízesíteni-színezni egy kevés pépesre turmixolt gyümölccsel!
A díszítést lehet egyszerűsíteni:
Csak uborkagyalun szeletelt csokival
Csak gyümölccsel
Csak olvasztott csokival
Csokoládé darával........
A tejet felforraljuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A búzadarát folyamatosan kevergetve hozzáadjuk, majd a tűzre visszatéve besűrítjük kb.3 perc alatt. Ismét félrehúzzuk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsolom a sütőt 180 fokra. Összekeverem a tészta első 5 hozzávalóját. Habosra verem a tojásokat a cukorral, hozzáadom a vaníliát, a tejfölt, az olajat és a kávét, majd a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfekete tészta A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporr...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Könnyű