menu

Családireceptkönyv.hu

Rizsfelfújt / rizskoch


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg kerek szemű rizs
5 dl víz
8 dl tej
1 csipet só
1 rúd vanília
1 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
15 dk cukor
mazsola
4 tojás, a fehérje habnak felverve, a sárgája a cukorral habosra keverve
Öntethez:
25 dkg málna, ribizli, eper vagy vegyes erdei gyümölcs
10 dkg barna cukor
nagyon pici víz

Elkészítés:


A rizst a vízzel kezdem el főzni a vaníliával, csipet sóval,
Két részletben hozzáadom a tejet és puhára főzöm nagyon lassú tűzön, lefedve.
Amikor puha a rizs, langyosra hűtöm, hozzáadom a lágy vajat, a cukros tojássárgáját és a felvert tojáshabot, mazsolát.
Vajazott, zsemlemorzsázott tepsibe borítom és
175 fokon kb. 45 percig sütöm

Közben megfőzöm az öntethez a gyümölcsöt a cukorral (10 perc) és átpasszírozom.
Tálalásnál kockákra vágom a rizskoch-ot és leöntöm egy-két evőkanál gyümölcs-szósszal

Rizsfelfújt / rizskoch

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Borbála
Vargáné Orbán Anikó mézeskalácsa
Vargáné Orbán Anikó mézeskalácsa

A tojásokat enyhén verjük fel. A lisztet és a porcukrot szitáljuk össze a szódabikarbónával. A kikristályosodott mézet olvasszuk fel. A sütés előtti napon állítsuk össze a tésztát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos diós londoni szelet
Habos diós londoni szelet

You tube videó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromkrém gasztroangyal
Citromkrém gasztroangyal

A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, és géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén foly...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Mézeskalács
Mézeskalács

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk