menu

Családireceptkönyv.hu

Rizsfelfújt / rizskoch


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg kerek szemű rizs
5 dl víz
8 dl tej
1 csipet só
1 rúd vanília
1 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
15 dk cukor
mazsola
4 tojás, a fehérje habnak felverve, a sárgája a cukorral habosra keverve
Öntethez:
25 dkg málna, ribizli, eper vagy vegyes erdei gyümölcs
10 dkg barna cukor
nagyon pici víz

Elkészítés:


A rizst a vízzel kezdem el főzni a vaníliával, csipet sóval,
Két részletben hozzáadom a tejet és puhára főzöm nagyon lassú tűzön, lefedve.
Amikor puha a rizs, langyosra hűtöm, hozzáadom a lágy vajat, a cukros tojássárgáját és a felvert tojáshabot, mazsolát.
Vajazott, zsemlemorzsázott tepsibe borítom és
175 fokon kb. 45 percig sütöm

Közben megfőzöm az öntethez a gyümölcsöt a cukorral (10 perc) és átpasszírozom.
Tálalásnál kockákra vágom a rizskoch-ot és leöntöm egy-két evőkanál gyümölcs-szósszal

Rizsfelfújt / rizskoch

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyekehely (paleo)
Gesztenyekehely (paleo)

A főtt gesztenyét simára turmixoljuk a kókusztejjel, a kakaóval, az édesítővel, a rumaromával (ha használunk), és a vaníliával. A krémet elosztjuk két pohárban, a tetejére nyomunk/...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
Russia: Oladi
Russia: Oladi

1. A tojást keverd el a kefírrel, a cukorral és a sóval. 2. Add hozzá a lisztet és sütőport. 3. Forrósítsd fel a serpenyőt és kanálnyi adagokban süsd ki a palacsiltákat olajon

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Kardinális szelet, habos kísértés
Kardinális szelet, habos kísértés

A sütőt 150 fokra előmelegítem. Kétféle masszát készítek. 1.) 4 tojásfehérjét + a 9 kanál cukor egyenként hozzáadva kemény habbá veve, 2.) Az egész tojást a 2 tojás sárgájával...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Amerikai fánk
Amerikai fánk

Az amerikai fánk sütőformát egy szilikon ecset segítségévvel kikenjük vajjal (ezt a műveletet érdemes minden adag kisütése után megismételni, ha biztosra akarunk menni). A tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk