2 kg sárgarépa
70 dkg fehérrépa
sok sok petrezyelyem zöld
zellerlevél
lestyán
1 közepes zellergumó
1 nagy karalábé
1 karfiol
1 brokkoli
1 kelkáposzta
1 fejes káposzta
4 db vöröshagyma
1 nagy lilahagyma
3 nagy fej fokhagyma
6-8 piros kaliforniai paprika
1 púpozott tk, kurkuma
1 mk gyömbérpor
Mindent megtísztítok és ropogós-kopogósra szárítok aszalóban illetve 50 fokos, kicsit nyitott sütőben, vagy tüllel letakarva a napon.
Aprítóval mindent leaprítok, összekeverem, üvegekbe rakom és babérlevelet teszek rá (megvédi a molyoktól.
Lehet ugyanezt sóban is eltenni. Lemérem a tiszta zöldségeket, miután aprítógéppel apróra vágtam.
Minden kilóhoz 10 dkg sót teszek.
Alaposan elkeverem és kicsi üvegekbe teszem. Légmentesen lezázom és sötét, hűvös helyre teszem.
A hozzávalókat össze turmixolni és kész!
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A darabos/szemes hozzávalókat egy kávédarálóba teszem. Ezek: a szerecsendió néhány nagyobb darabra törve, a kardamom (hüvely nélkül, csak a magok), a szegfűszeg, a szegfűbors (a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz