menu

Családireceptkönyv.hu

Saját vegetám


Írta:

Elk. idő: 3 óra +
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg sárgarépa
70 dkg fehérrépa
sok sok petrezyelyem zöld
zellerlevél
lestyán
1 közepes zellergumó
1 nagy karalábé
1 karfiol
1 brokkoli
1 kelkáposzta
1 fejes káposzta
4 db vöröshagyma
1 nagy lilahagyma
3 nagy fej fokhagyma
6-8 piros kaliforniai paprika

1 púpozott tk, kurkuma
1 mk gyömbérpor


Elkészítés:


Mindent megtísztítok és ropogós-kopogósra szárítok aszalóban illetve 50 fokos, kicsit nyitott sütőben, vagy tüllel letakarva a napon.
Aprítóval mindent leaprítok, összekeverem, üvegekbe rakom és babérlevelet teszek rá (megvédi a molyoktól.

Lehet ugyanezt sóban is eltenni. Lemérem a tiszta zöldségeket, miután aprítógéppel apróra vágtam.
Minden kilóhoz 10 dkg sót teszek.
Alaposan elkeverem és kicsi üvegekbe teszem. Légmentesen lezázom és sötét, hűvös helyre teszem.

Saját vegetám

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Fűszerkeverékek, gyorspácok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Salsa
Salsa

A hozzávalókat össze turmixolni és kész!

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Provencei szárazpác
Provencei szárazpác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chili szárazpác
Chili szárazpác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézesfűszer házilag
Mézesfűszer házilag

1. A darabos/szemes hozzávalókat egy kávédarálóba teszem. Ezek: a szerecsendió néhány nagyobb darabra törve, a kardamom (hüvely nélkül, csak a magok), a szegfűszeg, a szegfűbors (a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk