menu

Családireceptkönyv.hu

*Sajtkrémes háromszögek


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb 10 - 12 db-hoz
Tészta:
50 dkg finomliszt
2 tk só
0,5 dl olaj
1 tojás sárgája
3 dl tej
2 dkg élesztő pici édes tejben felfuttatva

Töltelék:
10-15 dkg reszelt sajt
10 dkg lágy vaj (olvasztott)
1 tojás sárgája
1 mokkáskanál só
(esetleg felkockázott lilahagyma, gépsonka, kukorica, kolbász, bacon szalonna stb.)
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt, szezámmag, lenmag, napraforgó stb.

Elkészítés:


A cukros, langyos tejben felfuttatom az élesztőt.
A többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztok. Duplájára kelesztem.
Közben elkészítem a tölteléket . Az olvasztott vajban elkeverem a tojás sárgáját és a sót, majd a sajttal eldolgozom. Ha gazdagabban szeretném, ezután belekeverek még amihez éppen kedvem van: Bacon, kolbász apróra vágva, kukorica, zöldborsó,lilahagyma, fokhagyma...
A tésztát kinyújtom, megkenem a krémmel. Feltekerem, mint a bejglit és háromszögekre vágom, cikk-cakkban
Sütőpapírral bélelt tepsibne kelesztem még 15-20 percig meleg helyen
Ezután megkenem tojással, megszórom sajttal, magokkal.
Kb. 20-25 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Melegen, hidegen is finom, de mikrózható is. Egy bögre meleg teával vagy tejjel komplett vacsora is lehet, de tartalmas leves után második fogásként is finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Petra
Egyszerű tejes kifli
Egyszerű tejes kifli

Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ízes bukta
Ízes bukta

A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Kovászt készítünk a következő módon: az élesztőt egy kistányérba tesszük, rászórunk a porcukorból 1 teáskanálnyit,...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spanyol tekercs (Sóbors)
Spanyol tekercs (Sóbors)

A vajat vegyük ki a hűtőből, míg előkészítjük a többi alapanyagot, mert kenhetőnek kell lennie. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, majd ássunk a közepébe egy mélyedést. Önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Csíkos kifli
Csíkos kifli

Langyos "tejben" az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, majd sima felületű tésztát dagasztunk belőle. Ha kész, akkor elfelezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk