50 dkg krumpli főzve, áttörve
2 tojás
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
5 ek tej
1 csipet vegeta
só, bors, petrezselyem, kömény, magyaros fűszerkeverék
15 dkg sajt kockákra vágva a golyók közepébe teszem!
+ zsemlemorzsa a forgatáshoz
+ olaj a kisütéshez
Összegyúrom a hozzávalókat, kisebb darabokat csípek ki belőle. golyókat gömbölyítek, a közepébe nyomok egy egy kis kovkára vágott sajtot.
Megforgatom zsemlemorzsában és azonnal kisütom, mert lágyul...
Nagyon finom vendégváró egy tea mellé.... Vagy sültekhez zöldkörettel...
A sajtot reszelve is bele lehet gyúrni
1 Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük. Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik bur...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a juharszirupot, a Cayenne-borsot és a frissen őrölt fekete borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukrokkal és a sóval felforraljuk. A tojásokat beleütjük egy tálba, és nagyon lazán villával éppen átkavarjuk. Amikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű