1 kg héjában megfőzött és megpucolt krumpli kihűtve!
liszt, amennyit felvesz kb fél kiló
1 tojás
2 ek tejföl (ez el is maradhat)
1-2 mk só
Olaj a sütéshez
A főtt krumplit áttöröm, hagyom teljesen kihűlni, megsózom és összegyúrom annyi liszttel és 2 evőkanál tejföllel, hogy se túl puha, se túl kemény ne legyen a tészta!
Lisztezett deszkán egy cm vastagra nyújtom (esetleg kicsit vastagabbra).
Nagy szaggatóval kiszaggatom vagy tetszőleges nagyságú négyzeteket vágok belőle.
Gyorsan kell dolgozni, mert a krumplis tészta hamar meglágyul!
A sütés kétféle módon történhet.
Bő olajban kisütöm vagy olajozott sütőpapírra rakom egymás mellé, a tetejét is lekenem olajjal vagy inkább zsírt használok. Forró sütőben sütöm 190-200 fokon kb 15 percig. Öt percenként megfordítom, Akkor van készen, amikor aranysárgás, pirosas színt kap.
Konyhai papírtörlóre szedem, hogy a felesleges olajat felszívja.
Sósan vagy levárral kínálom
Az élesztőt a langyos ben a cukorral felfuttatjuk. A et a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat kimére, összegyúrom. Ujjnyi vastagságúra kinyújtom, megkenem a tojással és megszóróm reszelt sajttal. Derelyevágóval pici rudacskákra vágom, 1 db rudacska kb. 10 g...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a cukros tojást adagonként hozzákeverjük az olajjal és a tejszínnel felváltva. A szalámit apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy tálban elmorzsolom a liszttel a margarint és a sót. Középre, kis mélyedésbe beleteszem a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt és 1 evőkanálnyi kivételével a po...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű