menu

Családireceptkönyv.hu

Sós-vizes uborka


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes üvegbe:
3 kg uborka, végeit levágom
kapor szárastól
fokhagyma
Esetleg babérlevél 1 db
3%-os sóoldat (1 liter felforralt vízbe 1,5 ek só)
üvegenként 1 ek rozsliszt

Elkészítés:


A kaprot alulra teszem.
Rárakom az uborkákat állítva, szépen sorban, egymás mellé
közé teszem a fokhagymákat ízlés szerin. Ez el is maradhat
A meleg sóoldattal teleöntöm, kistányérral letakarom és a konyhában hagyom.
Egy tálba vagy tepsibe állítom, mert ki fog forrni!
Előbb zavaros lesz...
Ha megáll a forrás, lezárom és mehet a kamrába.
tavaszig eláll, ha elkég hűvös a kamra

Sós-vizes uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tzatziki - eredeti
Tzatziki - eredeti

Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pi...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDBAB ÜVEGBEN *
ZÖLDBAB ÜVEGBEN *

Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savanyú csípőspaprika
Savanyú csípőspaprika

Még Erdélyből hoztuk a receptet, a fiúk majd minden levesbe tesznek belőle, így az kellemesen csípős lesz. Évente 1 kilónyi csípős paprikából készül (vagy 2-3 évente 2-3 kg papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk