Tésztához:
Fél kg túró
1 tojás
20 dkg liszt
csipet só
1 ek tejföl
Massza:
3 tojás sárgája
5 dkg vaj
3 kanál cukor
2 dl tejfölt
1 citrom reszelt héja
2 vaniliás cukor
ízlés szerint mazsola
STÍRIAI METÉLT-el ma már ritkán találkozunk. ( Nem tévesztendő össze a vargabélessel!)
Fél kg túró, egy tojás, 20 dkg liszt, só egy kanál tejföllel jól gyúrható tésztát készítek.
Kinyújtom és gyufaszál-szerű, nem túl széles csíkokat vágok belőle.
Forró , sós vízben kifőzőm és jól lecsöpögtetem.
Kikeverek 3 tojás sárgáját, 5 dkg vajat, 3 kanál cukrot, 2 dl tejfölt, 1 citrom reszelt héját, vaniliás cukrot, és mivel mi szeretjük, vízbe vagy rumba áztatott mazsolát is adok hozzá.
A végén a 3 tojás felvert habját is óvatosan beleforgatom.
Egy mélyebb tepsit kivajazok vagy kibélelem sütőpapírral, és a masszával összeforgatom a már kifőtt széles gyufa csíkokat.
200C sütőben addig sütöm míg szép piros nem lesz. Kb 25-30 perc.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kész, leszűrjük, egy tálba öntjük, és egy kevés olívaolajjal összeforgatjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük. A vajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a 2 ek lisztet, majd felöntjük az 1 dl tejszínnel és 2 dl tejjel. Visszate...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros. A főző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű