1 db csülök
2 db babérlevél
1 mk őrölt kömény
1 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
majoranna, rozmaring
Só
bors
2-3 dl sör
1-2 dl olaj
1. verzió
Két nappal a sütés előtt bepácolom a csülköt!
Nagyobb darabokra vágom a vöröshagymát, besózom a csülköt (én a csont nélkülit szeretem) és az összes hozzávalóval együtt leöntöm az olajjal..
Két nap hűtőzés után ráöntöm a sört és 150 fokon 3-4 órán keresztül sütöm fóliával letakarva, vagy római cserépedényben, vajpuhára. Közben néha locsolgatom a szafttal.
Ha nem cserépben sül, 3 óra múlva megnézem, és ha puha a bőre is, leveszem a fedőt és pirosra sütöm
A bőre ropogós lesz, a hús pedig omlósan puha!
2.verzió
A csülköt a hagyma, fokhagyma , só, bors, majoranna, rozmaring társaságában felteszem főni és 1,5-2 óra alatt puhára főzöm. Előző nap is meg lehet főzni!
A magas falú tepsi aljára terítem a köretnek való hagymás, fűszeres, krumplit (a krumplit cikkekre vágom, fűszerezem sóval, borssal, rozmaringgal, sok, cikkekre vágott vöröshagymával és fokhagymával) és ráöntök egy-két dl olvasztott zsírt.
Kiveszem a főzővízből a megfőtt csülköt, szárazra törlöm, bekenem a fűszeres zsírral, ráhelyezem a krumpliágyra és 1-1,5 óra alatt ropogósra sütöm, közben locsolgatom a szafttal. Sörrel is lehet locsolgatni!
A galuskához összekeverjük a tojást, a sóval, a tejjel és galuskatésztát készítünk, majd nagy méretűre szaggatjuk és kifőzzük. A bacont ujjnyi széles csíkokra vágjuk, kevés olajon...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A szalonnát zsírjára sütjük, majd ha ez megtörtént, szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsirad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt annyi vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük és puhára főzzük. Miután kivettük a főzővízből, hagyjuk kicsepegni, majd te...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes