menu

Családireceptkönyv.hu

Szeder mousse / krémtorta


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
24 cm-es tortához
Piskótához:
2 tojásfehérjét felverünk 60g cukorral, majd hozzá keverjük a 2 tojás sárgáját, 50g lisztet, 10g kakaóport, 2g sütőport. 160 fok légkeverésen 15 perc sütés.
A szeder moussehoz:
350 gr szeder
500 gr sűrű görög joghurt
2 dl habtejszín
ízlés szerint cukor
25 gr porzselatin+ fél dl víz
Tetejére:
200g szeder pürésítve
5g porzselatin

Elkészítés:


1, megsütjük a vékony piskótát és kihűtjük.
2. A hideg tejszínt habbá verjük, félretesszük.
3. A szedert leturmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy magok ne maradjanak benne.
4. A joghurtot simára keverjük a gyümölcspürével, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Ízlés szerint cukorral / édesítővel édesítjük.
5. Egy kis tálkába vizet öntünk, rászórjuk a zselatint. Ha megduzzadt melegítsük meg, hogy csomómentesre tudjuk keverni.
6. A krémet kevergetve részletekben hozzácsurgatjuk a zselatint.
Kapcsos formába tesszük a piskótát, rá öntjük a szeder krémet és hűtőbe tesszük dermedni.
Elkészítjük a zselét. Szedert turmixoljuk, átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a zselatint, melegítjük.
Ha langyosra hűlt ráöntjük a krémre.
Hűtőben tárolva kb 4 óra múlva szeletelhető.

Szeder mousse / krémtorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggytorta
Meggytorta

Hagyományos módon, készítünk egy csokis piskóta karikát, amibe teszünk étolajat is. Először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Barackos Pavlova torta pisztáciával.
Barackos Pavlova torta pisztáciával.

A tojásfehérjét kevés sóval laza habbá verjük, majd félpercenként evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrokat, és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk....

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Citromtorta
Citromtorta

Tészta: A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A habba óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, majd a lisztet is beleszitáljuk. 18 cm-es tortaf...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Vajas piskóta
Vajas piskóta

A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk