menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg érett szilva kimagozva
80 dkg cukor
2 evőkanál ecet

Elkészítés:


A kimagozott szilvát összekeverem a cukorral és az ecettel.
Magas falú tepsibe teszem és 120-150 fokon addig sütöm, amíg a szilvákat feketének látom és összepöndörödött a héja.
Néha megkeverem. ha éjjel sül, elég neki a 120 fok, mert nem fogjuk megkeverni...
8-10 órán keresztül is tarthat a sütés, türelem kell hozzá.
Amikor már sűrű és szinte fekete. készen van.

Ha van lassú főző edény, akkor abban is lehet főzni, és keverni sem kell.
Természetesen kevesebb mennyiség fér bele és sokkal tovább kell főzni.

Mikróban fertőtlenített üvegekbe rakom, légmentesen lezárom, Száraz dunsztban hagyom kihűlni (Kosárban, takarók között).
Két nap múlva mehet a kamrába. Évekig eláll!

Szilvalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek, Befőzés, Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
2017. évi lekvárok
2017. évi lekvárok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Eperlekvár
Eperlekvár

Ebből 1-2 üvegnyi lekvárod lesz! Első lépés az üvegek tisztítása. Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra. Az epret lecsumázzuk és rúd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Eperlekvár
Eperlekvár

Az epret összekeverem a cukorral, összenyomkodom. A cukornak fel kell olvadnia! Lábasba teszem, felforralom, majd a lángot leveszem közepesre. Időnként a habot leszedem. Kb. 1/2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Citromdzsem
Citromdzsem

1. Közepes nagyságú citromok héját vékonyan lehántjuk, a fehér bundát lefejtjük, eldobjuk, a citromok húsát felszeleteljük. 2. A héjat és a citrombelsőt annyiszor negyed liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk