menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg érett szilva kimagozva
80 dkg cukor
2 evőkanál ecet

Elkészítés:


A kimagozott szilvát összekeverem a cukorral és az ecettel.
Magas falú tepsibe teszem és 120-150 fokon addig sütöm, amíg a szilvákat feketének látom és összepöndörödött a héja.
Néha megkeverem. ha éjjel sül, elég neki a 120 fok, mert nem fogjuk megkeverni...
8-10 órán keresztül is tarthat a sütés, türelem kell hozzá.
Amikor már sűrű és szinte fekete. készen van.

Ha van lassú főző edény, akkor abban is lehet főzni, és keverni sem kell.
Természetesen kevesebb mennyiség fér bele és sokkal tovább kell főzni.

Mikróban fertőtlenített üvegekbe rakom, légmentesen lezárom, Száraz dunsztban hagyom kihűlni (Kosárban, takarók között).
Két nap múlva mehet a kamrába. Évekig eláll!

Szilvalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek, Befőzés, Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellás rebarbara lekvár
Karamellás rebarbara lekvár

Egy lábasban 20 deka cukrot állandóan kevergetve világos barnára pirítunk, majd 2 deci vízzel felengedjük. Ezután még 60 deka cukrot beleöntünk, és sűrű szirupot főzünk belőle. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzavirág zselé (almával)
Bodzavirág zselé (almával)

A virágok leszedése után ha várunk legalább fél napot, szinte "lehúzhatóak" a virágok.. :) A bodzavirágokat leszedjük. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Baracklekvár
Baracklekvár

1. A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy cserép-lábosba rakjuk. 2. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Réka
2014. meggy
2014. meggy

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk