menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg érett szilva kimagozva
80 dkg cukor
2 evőkanál ecet

Elkészítés:


A kimagozott szilvát összekeverem a cukorral és az ecettel.
Magas falú tepsibe teszem és 120-150 fokon addig sütöm, amíg a szilvákat feketének látom és összepöndörödött a héja.
Néha megkeverem. ha éjjel sül, elég neki a 120 fok, mert nem fogjuk megkeverni...
8-10 órán keresztül is tarthat a sütés, türelem kell hozzá.
Amikor már sűrű és szinte fekete. készen van.

Ha van lassú főző edény, akkor abban is lehet főzni, és keverni sem kell.
Természetesen kevesebb mennyiség fér bele és sokkal tovább kell főzni.

Mikróban fertőtlenített üvegekbe rakom, légmentesen lezárom, Száraz dunsztban hagyom kihűlni (Kosárban, takarók között).
Két nap múlva mehet a kamrába. Évekig eláll!

Szilvalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek, Befőzés, Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Narancs lekvár
Narancs lekvár

1. Alaposan elmossuk az üvegeket, száraz konyharuhán hagyjuk megszáradni. 2. A narancsokat meghámozzuk, a fehér hártyát is eltávolítjuk. Kézzel széttépkedjük a narancs cikkeket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Birsalmasajt
Birsalmasajt

A birseket jól megmosom, 4 részre vágom, magházát kiszedem. Felteszem egy fazékban főni, annyi hideg vízben, hogy ellepje (pár szem szegfűszeget is dobok bele.) Amikor a héjuk szét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ági
Eperdzsem
Eperdzsem

Az epreket mossuk meg, csumázzuk le és vágjuk 4 cikkre. Az eper felét a cukorral tegyük fel főni. Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, míg az eper szétfő teljesen. Ekkor a...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Eperlekvár - OK
Eperlekvár - OK

1. 2 literes üvegnyi lekvárhoz elég, ha többet akarsz, szorozd meg a mennyiségeket! 2. Egy rúd vaníliából kapard ki a belét, tedd bele egy tálba. 3. Krumplinyomóval nyomkod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk