35 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg finomliszt
2,5 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
2,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs porélesztő
1 tojás
5 dkg vaj
2 tk. só
+ 1 tojás felverve a tetejére
Magok a tetejére (szezámmag, lenmag....)
A langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
Összekeverem a nedves alapanyagokat, és fokozatosan hozzáadom a sóval elkevert lisztet.
A tésztát addig dagasztom, amíg sima, egyenletes lesz és már nem ragad.
30-40 percig kelesztem.
Formázás után lekenem a tojással.
Még 30 percig kelesztem..
190 fokon sütöm 20-25 percig
Ha 1-2-szer hajtok rajta 20 percenként a kelesztés előtt, még finomabb lesz.
1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított élesztőt cukros, langyos vízben elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk, míg fel nem habzik. A lisztet közben összekeverjük egy csipet sóval, a joghurttal és egy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Ha felfutott mindent egy tálba öntünk és összegyúrjuk. Hagyjuk egy órát pihenni amíg megkel. Közben a töltelékhez kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd a langyos vizet. Jó alaposan összedolgozzuk. Egy kiolajozott tálba helyezzük, amit l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz