50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
5 dkg olvasztott vaj,
2 kanál tejföl,
tojás, csipet só,
1 kanál cukor
esetleg egy kevés tej, ha igényli a tészta.
Kenő:
25 dkg darált tepertő,
10 dkg vaj
10 dkg liszt
A tetejére 1 egyész tojás felverve
A hozzávalókból kelt tésztát készítek, ha kell, tejjel lágyítom..
20 perc kelesztés.
Ameddig a tészta kel, elkészítem a tepertőt.
25 dkg darált tepertő, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt habosra kikeverve.
Ezzel a krémmel háromszor kenem meg a tésztát és hajtogatom dupla hajtással.
Minden alkalommal 20 percet pihentetem.
A harmadik hajtás után ismét 21 perc pihenő.
Két ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét berácsozom éles késsel és közepes szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapíros tepsibe teszem, lekenem tojással és addig pihen, kel, amig bemelegszik a sütő
190 fokon kb 25 perc alatt pirosra sütöm.
Kicsit macerás de nagyon finom.
A szárazanyagokat és a tojást, olajat, cukrot külön keverjük össze, majd az egészet keverjük össze, és adjuk hozzá a köménymagot. Kizsírozott sütőben süssük meg kb. 200 fokon.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű