menu

Családireceptkönyv.hu

Tepertős-vajas ogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
5 dkg olvasztott vaj,
2 kanál tejföl,
tojás, csipet só,
1 kanál cukor
esetleg egy kevés tej, ha igényli a tészta.
Kenő:
25 dkg darált tepertő,
10 dkg vaj
10 dkg liszt

A tetejére 1 egyész tojás felverve

Elkészítés:


A hozzávalókból kelt tésztát készítek, ha kell, tejjel lágyítom..
20 perc kelesztés.
Ameddig a tészta kel, elkészítem a tepertőt.

25 dkg darált tepertő, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt habosra kikeverve.
Ezzel a krémmel háromszor kenem meg a tésztát és hajtogatom dupla hajtással.

Minden alkalommal 20 percet pihentetem.
A harmadik hajtás után ismét 21 perc pihenő.
Két ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét berácsozom éles késsel és közepes szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapíros tepsibe teszem, lekenem tojással és addig pihen, kel, amig bemelegszik a sütő
190 fokon kb 25 perc alatt pirosra sütöm.
Kicsit macerás de nagyon finom.

Tepertős-vajas ogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Lenmag-mandula kenyér
Lenmag-mandula kenyér

A szárazanyagokat és a tojást, olajat, cukrot külön keverjük össze, majd az egészet keverjük össze, és adjuk hozzá a köménymagot. Kizsírozott sütőben süssük meg kb. 200 fokon.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergely
Citromos nápolyi
Citromos nápolyi

1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hardi
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk