15-20 dkg babapiskóta
10 ek erős feketekávé
4 ek Amaretto / mandulalikőr
50 dkg Mascarpone
6 ek narancslé
10 dkg cukor
3-4 ek keserű kakaópor
A babapiskótát lapos tálba egymás mellé fektetjük.
A hideg feketekávét elkeverjük az Amaretto-val és ráöntjük a babapiskótára.
A Mascarpone-t óvatosan elkeverjük a cukorral és a narancslével és a babapiskótára simítjuk. Meghintjük kakaóval és egész éjjel hűtőben állni hagyjuk.
https://www.tasteatlas.com/imeruli-khachapuri/recipe
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemell filét kis kockákra vágjuk, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük. Mikor már mindkét oldala fehér, sózzuk-borsozzuk, illetve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és így sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit apróra vágva megfőzni sózott vízben. Közben a lengyel kolbászt, hagymát és egy kis füstölt szalonnát összesütni. Hideg vízben előre elkeverni a levesport (3 dl), majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk és dinsztelni tesszük 2 kanál olajban, majd rádobjuk a felkockázott húst és a felaprított zöldségeket. Kevergetve, párolgatva puhítjuk, majd felöntjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes