8 db lesz.
1+1/2 csésze meleg víz
1 cs porélesztő
1+1/2 ek cukor
2 tk só
4+1/2 csésze finom liszt
6+ ek sózott vaj
opcionális: 2-3 jalapenjo paprika
Főzőlé:
2 liter víz
1/2 csésze szódabikarbóna
Töltelék:
12 szelet bacon pirítva
10 dkg Cheddar sajt kis kockákra vágva
Ugyanez a tetejére is mehet apróra vágva
lekenni: 1 tojás+1 ek víz
A tésztát összegyúrom, kelesztem, darabolom 8 részre.
Téglalap alakúra nyújtom. A hosszabbik szélére egy csíkban teszek tölteléket, feltekerem és perecet formálok belőle.
A 2 liter vízet felforralom a szódabikarbónával.
A pereceket egyenként beleteszem és mindkét oldalát 30-30 másodpercig főzöm.
Utána sütőpapírra rakom, lekenem a vizes felvert tojással, szórok rá egy kis bacont és sajtot.
200 fokon 18 percig sütöm.
Extra finom, különleges vendégváró...
Töltelék nélkül, durva szemű sóval a tetején is nagyon finom!
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...
Elkészítési idő: 1:40 perc Nehézség: Könnyű1,5 dl langyos , cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszthez kevertem mindent és összegyúrtam. Egy viszonylag lágy,de már nem ragadós tésztát kaptam. Meleg helyen kelt kb 45...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKeverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű