Tésztához:
* 350 gr liszt
* 7 g (1 cs) porélesztő
* 1 tk só
* 180 ml meleg tej
* 45 g olvasztott vaj
* 1 tojás
Töltelékhez:
* 125 g reszelt sajt és esetleg apróra vágott bacon (pancetta)
* 3 evőkanál aprított petrezselyem
* Olvasztott vaj -a töltelék alá és a tetejére is-
1. Jól kidolgozom a tésztát a hozzávalókból
2. 1 óra kelesztés.
3. Négy azonos részre vágom a tésztát és vékonyra kinyújtom őket
4. Egy lapot megkenek olvasztott vajjal, tetejére teszek reszelt sajtot, (esetleg apróra vágott bacont is) és petrezselymet, majd letakarom a másik tésztával.
5. Ugyanezt megismétlem a másik két tésztával is
6. Sodrófával kicsit vékonyítom a megtöltött lapokat, majd csíkokra vágom.
7. Lekenem ismét vajjal
8. Egymásra teszek két-két darabot a megtöltött csíkokból és mindegyiket megcsavarom
9. Sütőpapíros tepsibe teszem és 20 percig kelesztem.
10. Lekenem felvert tojással
11. és 180 fokon 25 percig sütöm
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, benne a cukorral, sóval és a kanál zsírral, majd a lisztet is hozzáadva jó alaposan átgyúrjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük, majd a 8 r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a nedves hozzávalókat, jól összekeverem, hagyom 10 percig állni, majd kis zsömléket formázok olajos vagy vizes kézzel). Sütőpapír...
Elkészítési idő: 10 min + 50 min Nehézség: Könnyű40 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 dl vízből egy galuska sűrűségű tésztát kavarok egy fakanál segítségével... másnapig a pulton hagyom másnap 60 dkg liszt, 2 dkg só, 2 dkg élesztő, 0,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes