kb. 1 kg -1,2 kg finom zsíros házi túró
10-12 tojás
csipetnyi só
cukor ízlés szerint
citromhéj
mazsola
egy-két kanál liszt.
Először a tojások fehérjét felverem a sóval.
Amikor már közepesen kemény a hab, adok hozzá lassan adagolva 1-2 evőkanál cukrot. Majd tovább verem, amíg teljesen kemény lesz.
A túróhoz hozzáadom a tojások sárgáját és 6-7 evőkanál cukrot. Jól elkeverem.
Belereszelem egy citrom héját. Hozzáadok 1-2 evőkanál lisztet és a mazsolát.
Ha esetleg nagyon lágy lenne a túró, akkor lehet több lisztet is adni hozzá.
Végül óvatosan összekeverem a felvert habbal.
Én szoktam beletenni egy fél sütőport is, de azt hiszem, nincs nagy jelentősége, mert mindig visszaesik, mire kihűl.
(Ha bolti félszáraz túróból akarod megcsinálni, akkor abba föltétlenül kell egy kis pohár tejföl és legalább 5 dkg olvasztott vaj is.)
Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm a masszát, és kb. 50-60 percig sütöm kb.175 fokon.
Ha egy picit beleragadna a tepsibe, akkor egy tortalapáttal alányúlva könnyen ki lehet szedni.
A tepsi mérete: 23 x 39 cm
Elisabeth Kling receptje ("Minden ami a konyhában zajlik" Fb csoportomból)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Kivajazott formába (kb. 23 cm-es) belenyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme, mert ebbe öntjük a citromkrémet (kb. 1-1,5 cm a perem). Amíg a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA disznó zsírt, olajat, ectet, sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáajuk a lisztet, tojást és jól kidolgozzuk a tésztát, amit letakarva 1 órát pihentetjük. Pihentetés után 3-4...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz