kb. 1 kg -1,2 kg finom zsíros házi túró
10-12 tojás
csipetnyi só
cukor ízlés szerint
citromhéj
mazsola
egy-két kanál liszt.
Először a tojások fehérjét felverem a sóval.
Amikor már közepesen kemény a hab, adok hozzá lassan adagolva 1-2 evőkanál cukrot. Majd tovább verem, amíg teljesen kemény lesz.
A túróhoz hozzáadom a tojások sárgáját és 6-7 evőkanál cukrot. Jól elkeverem.
Belereszelem egy citrom héját. Hozzáadok 1-2 evőkanál lisztet és a mazsolát.
Ha esetleg nagyon lágy lenne a túró, akkor lehet több lisztet is adni hozzá.
Végül óvatosan összekeverem a felvert habbal.
Én szoktam beletenni egy fél sütőport is, de azt hiszem, nincs nagy jelentősége, mert mindig visszaesik, mire kihűl.
(Ha bolti félszáraz túróból akarod megcsinálni, akkor abba föltétlenül kell egy kis pohár tejföl és legalább 5 dkg olvasztott vaj is.)
Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm a masszát, és kb. 50-60 percig sütöm kb.175 fokon.
Ha egy picit beleragadna a tepsibe, akkor egy tortalapáttal alányúlva könnyen ki lehet szedni.
A tepsi mérete: 23 x 39 cm
Elisabeth Kling receptje ("Minden ami a konyhában zajlik" Fb csoportomból)
A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, vízzel s hozzáadom az átszitált lisztet, s.port, kakaóport és a tojásfehérje keményre vert habját. 2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felett megolvasztunk: 4 evőkanál kókuszzsírt (ezt használtam), 4 evőkanál holland kakaóport (ezt használtam), 4 csapott evőkanál porrá őrölt negyedannyi cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű