menu

Családireceptkönyv.hu

Túró lepény


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg -1,2 kg finom zsíros házi túró
10-12 tojás
csipetnyi só
cukor ízlés szerint
citromhéj
mazsola
egy-két kanál liszt.

Elkészítés:


Először a tojások fehérjét felverem a sóval.
Amikor már közepesen kemény a hab, adok hozzá lassan adagolva 1-2 evőkanál cukrot. Majd tovább verem, amíg teljesen kemény lesz.

A túróhoz hozzáadom a tojások sárgáját és 6-7 evőkanál cukrot. Jól elkeverem.
Belereszelem egy citrom héját. Hozzáadok 1-2 evőkanál lisztet és a mazsolát.
Ha esetleg nagyon lágy lenne a túró, akkor lehet több lisztet is adni hozzá.
Végül óvatosan összekeverem a felvert habbal.
Én szoktam beletenni egy fél sütőport is, de azt hiszem, nincs nagy jelentősége, mert mindig visszaesik, mire kihűl.
(Ha bolti félszáraz túróból akarod megcsinálni, akkor abba föltétlenül kell egy kis pohár tejföl és legalább 5 dkg olvasztott vaj is.)
Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm a masszát, és kb. 50-60 percig sütöm kb.175 fokon.
Ha egy picit beleragadna a tepsibe, akkor egy tortalapáttal alányúlva könnyen ki lehet szedni.
A tepsi mérete: 23 x 39 cm
Elisabeth Kling receptje ("Minden ami a konyhában zajlik" Fb csoportomból)

Túró lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kevert tésztás sütemények, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Francia citromtorta
Francia citromtorta

A hozzávalókat összegyúrjuk. Kivajazott formába (kb. 23 cm-es) belenyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme, mert ebbe öntjük a citromkrémet (kb. 1-1,5 cm a perem). Amíg a többi hozzáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Írisz
Paleo banánlisztes pala
Paleo banánlisztes pala

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Gofri
Gofri

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Rétes
Rétes

A disznó zsírt, olajat, ectet, sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáajuk a lisztet, tojást és jól kidolgozzuk a tésztát, amit letakarva 1 órát pihentetjük. Pihentetés után 3-4...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk