Piskóta:
6 tojás,
6 kanál cukor,
6 kanál liszt,
1 teáskanál sütőpor.
Krém :
1 cs.vaníliás pudingpor
3 dl. tej
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
evés citromlé,
2 cs vaníliás cukor.
50dkg túró
Piskóta: 6 tojás fehérjét felverem habnak. A sárgáját a 6 kanál cukorral kikeverem, bele a 6 kanál liszt, 1 teáskanál sütőpor. A végén beleforgatom a habot óvatosan.
Két részletben sütöm ki, akkor nem kell kettévágni.
22x38 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütöm, kb 35-40 perc alatt.
Ha kihűlt az egyik lapot, ami a krém tetejére kerül felkockázom akkora kockákra amilyenre szeretném szeletelni
Így nem nyomódnak össze amikor felszeletelem.
Krém :
1 cs.vaníliás pudingport 3 dl. tejben megfőzök, kihűtöm.
25dkg vajat, 25 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját kevés citromlevet, 2 cs vaníliás cukrot habosra keverek.
A kihűlt pudinghoz adom.
50dkg túrót összetörök, majd a krémhez teszem és robotgéppel még jól felhabosítom.
Az elkészült krémet az alsó lapra kenem, majd egyenként ráhelyezem a felkockázott felső lapot.
Néhány órára hideg helyre tesszük, majd a kockák mentén felszeletelem és porcukorral is megszórom egy picit..
Először elkészítem a pudingot: 3 dl tejben elkeverem a vaníliás pudingporokat, hozzáadom a kétfajta cukrot. A többi tejet odateszem főni, majd hozzáöntöm a cukros pudingporos tej...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és/vagy 12 órát pihentetjük. Ezek után négyfelé vesszük és vékonyra nyújtva a tepsi hátulján kisütjük, amit előre meglisztezünk. A nyújtótáblát is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes