menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós őzgerinc gyümölccsel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 vaniliás cukor
reszelt citromhéj
25-30 dkg áttört túró
1+2 dl tejföl (esetleg tej)
3 tk zselatin feloldva (vagy 4-5 lap zselatin feloldva)
Gyümölcs -bármilyen
1 cs babapiskóta vagy vajas keksz

Elkészítés:


10 dkg vajat 10 dkg porcukorral és 3 db vaníliás cukorral habosra keverek, majd hozzáadok 2,5-3 dl tejfölt, és 25 dkg áttört túrót.
Belekeverek 3 teáskanál zselatint feloldva.
Alaposan összekeverem és a felét folpackkal kibélelt őzgerincformába öntöm. Megszórom bármilyen gyümölccsel, ráöntöm a túrókrém másik felét, ismét szórok rá gyümölcsöt és az egészet lefedem babapiskótával vagy vajas keksszel.
Kicsit lenyomogatom.
Folpackkal lefedve hűtőbe teszem legalább 5 órára... a keksz vagy a piskóta megpuhul, szépen szeletelhető, legalább két cm-s szeletekre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha az aljára gyümölcsöt teszek szépen elrendezve, nagyon mutatós lesz, amikor tálalás előtt kiborítom... Hiszen az alja lesz a teteje.

Túrós őzgerinc gyümölccsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Blundel tésztás kakaóscsiga (Levendulalány)
Blundel tésztás kakaóscsiga (Levendulalány)

A 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Habos diós kifli Borbás M.
Habos diós kifli Borbás M.

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyujtható Fondant
Nyujtható Fondant

Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat. A zselatint keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk