menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: sok
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss) vagy 1 cs porélesztő
20 g só
A kenéshez
tojás
Tetejére
reszelt sajt

Elkészítés:


Az összetevőket alaposan összegyúrom és 20 percig hűtőben pihentetem, letakarva.
Vékonyra nyújtom,az egyik felét nagyon vékonyan, de alaposan lekenem felvert tojással és ráhajtom a tészta másik felét.
90 fokkal elforgatom, majd ismételjük a lekenést, ráhajtást.
Ujjnyi vastagra a tésztát nyújtom és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval kiszaggatom a pogácsákat.
Felvert tojással megkenem, ha van itthon, reszelt sajttal megszórom.
minimum 10 perc pihentetés után sütőbe teszem.
Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütöm
Szép világosbarna színe legyen.

Túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Kerti parti, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Teljes kiőrlésű kenyér/ MÓNIKA/
Teljes kiőrlésű kenyér/ MÓNIKA/

Kenyerem: 330 ml víz, 460 g tk. liszt, 40 g. búzasikér. Az aldis liszt azért jó, mert össze van keverve benne több fajta liszt + élesztő. Semmit nem kell csinálni vele, csak megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tortilla
Tortilla

Összegyúrjuk a hozzávalókat. 15 percet pihentetjük. Kerek formákat készítünk, vékonyra kinyújtva. Serpenyőben megsütjük (nem kell alá zsiradék).

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lenmaglisztes panini
Lenmaglisztes panini

A száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összekeverjük,majd a tálat rátesszük a mérlegre,lenullázzuk majd öntünk bele 25g-nak megfelelő olajat majd ismét lenullázzuk és 300g-nak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Gyors krumplis pogácsa, kelesztés nélkül
0. Gyors krumplis pogácsa, kelesztés nélkül

A krumplit sós vízben puhára főzni, kihűlni. Az élesztőt, a cukorral tejben felfutni. A lisztet elkever sóval,hozzá a zsír, tört krumpli,tojások,élesztő, tejföl lágy tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk