75 dkg liszt
50 dkg lágy vaj
4-5 dl tejszín
3 tk só
A tetejére tojás
A vajat elmorzsolom a liszttel és összedolgozom a sóval és annyi tejszínnel, amennyit felvesz. Jól kidolgozom, hagyom egy kicsit állni.
Kinyújtom, hajtogatom a szokásos módon, pihentetem fél órát.
Két cm vastagra nyújtom, lekenem felvert tojással, kicsi szaggatóval kiszaggatom.
Mindegyikre teszek egy csipet szezám magot vagy reszelt sajtot, de anélkül is finom.
200 fokon 20 percig sül.
A zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és hagyjuk kihűlni. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Minden hozzávalót összegyú...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejben, melybe egy morzsa cukrot tettünk felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, hozzáadunk kb 8 dkg sajtot, beleöntjük az olajat, a felfuttatott él...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes500 gr liszt,350 ml langyos viz, 1 kk cukor, 6 ek olivaolaj,1 kis kanal so, 1 kiskanal oragano, 1 ek instant eleszto. A hozzavalokbol tesztat dagastzunk, kicsit lagyabb tesztat kap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű