50 dkg liszt
15 dkg vaj
2 ek zsír
1 dl tej
1 tk cukor
1 cs porélesztő
175 gr tejföl (1 kis doboz)
2 tojás sárgája + 1 egész tojás a tetejére
1,5 tk só
kb. 5 dkg olvasztott vaj lekenni, hogy réteges legyen
Reszelt sajt a tetejére
Felfuttatom az élesztőt a cukros langyos tejben.
Összeállítom a tésztát: liszt, élesztő, vaj, só, zsír, tejföl, tojássárgája.
Lágy, de nem túl ragacsos tészta legyen.
30 perc pihenő.
Kinyújtom vékonyra és lekenem az olvasztott vajjal.
Feltekerem és a két végét középre hajtom.
20 perc pihenő.
Kinyújtom másfél ujjnyi vastagra, berácsozom a tetejét kiszaggatom és lekenem felvert tojással. tepsibe teszem és reszelt sajtot szórok rá.
200 fokon 20-25 percig sül
A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elkeverjük a sóval. Hozzá tesszük készítünk, beleöntjük a vizet, a vajat, a tejfölt és az élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, 45 -60 percet kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű