menu

Családireceptkönyv.hu

Vizes uborka télire


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes üveghez:
3 kg uborka
Kis darab torma csíkokra vágva
5-6 fokhagyma gerezd megtisztitva
Kaporszár
2-3 szőlőlevél, meggyfalevél, ribizlilevél, szőlőinda, tormalevél, amelyik éppen van, apróra összevágva
Felöntőlé: 1,5-2 liter víz, 2-3 evőkanál só

Elkészítés:


Az uborkákat alaposan megmosom, a szár felőli végét levágom, nehogy keserű legyen!
Alulra teszem az összevágott leveleket és a kaprot, ráállítom szép sorban az udorkákat, közé rakom a hosszú szeletekre vágott tormát és a fokhagymát.
A vizet a sóval felforralom és leforrázom az uborkát. Marad a léből de az még lehet, hogy kell... !
Amikor kihűlt, leöntöm róla a levet és ismét felforralom és megint leforrázom az uborkát.
Pótolom a szükséges levet a kimaradt felöntőlével, hogy színültig legyen az üveg.
Csavaros tetővel lezárom, de teszek alá celofánt is.
Mehet a kamrába, nem fog megromlani.

Vizes uborka télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az alaposan megmosott uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. Fél napig állni hagyjuk. Ezután csírátlaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi savanyúság
Házi savanyúság

Mossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot, és kb. 10 szem egész bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Egyszerű kimchi
Egyszerű kimchi

Minden kiló zöldséghez 1 evőkanál sót számolunk! Összekeverem az egészet Üvegbe töltöm, lezárom. A 5-10. naptól "sziszegtetni kell, kiengedni a felesleges gázokat. 1 hét múlva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat jó alaposan megmossuk, van, aki a két végét levágja, én nem szoktam. Ez után hosszában bevágjuk úgy, hogy majdnem végigér a vágás. Majd elfordítjuk és még egyszer végi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk