menu

Családireceptkönyv.hu

Vizes uborka télire


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes üveghez:
3 kg uborka
Kis darab torma csíkokra vágva
5-6 fokhagyma gerezd megtisztitva
Kaporszár
2-3 szőlőlevél, meggyfalevél, ribizlilevél, szőlőinda, tormalevél, amelyik éppen van, apróra összevágva
Felöntőlé: 1,5-2 liter víz, 2-3 evőkanál só

Elkészítés:


Az uborkákat alaposan megmosom, a szár felőli végét levágom, nehogy keserű legyen!
Alulra teszem az összevágott leveleket és a kaprot, ráállítom szép sorban az udorkákat, közé rakom a hosszú szeletekre vágott tormát és a fokhagymát.
A vizet a sóval felforralom és leforrázom az uborkát. Marad a léből de az még lehet, hogy kell... !
Amikor kihűlt, leöntöm róla a levet és ismét felforralom és megint leforrázom az uborkát.
Pótolom a szükséges levet a kimaradt felöntőlével, hogy színültig legyen az üveg.
Csavaros tetővel lezárom, de teszek alá celofánt is.
Mehet a kamrába, nem fog megromlani.

Vizes uborka télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csemege uborka
Csemege uborka

Fentieket összekeverni. Üveg aljéba 2-3 babérlevél, 1 db torma, 20 szem bors, 2-3 szegfűbors, 2-3 g. fokhagyma, 2-3 apró hagyma, 1 szál kapor Uborkák szorosan egymás mellé. A lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkát alaposan megmossuk kefézve,majd a két végeit levágjuk és hosszában bevágjuk keresztben az uborka fele hosszáig úgy,hogy az uborka azért egyben maradjon. A megfelelő nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PAPRIKAKRÉM - CSÍPŐS *
PAPRIKAKRÉM - CSÍPŐS *

1,5 kg tisztított csípős kerek pirospaprikát először aprítógépen daráltam, magjával együtt, majd 30 dkg sót tettem rá, citromsavat és botmixerrel pürésítettem. 5 kis üveg lett bel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csalamádé 10 kg
Csalamádé 10 kg

A lereszelt zöldségekre a kikevert levet ráöntjük. Egy nagy lerázható edényben 2-3 napig érleljük. Naponta kézzel átkeverjük. Utána szorosan üvegekbe nyomkodjuk. És kész!!!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk