40 dkg zöldborsó
1 csomag vegyes zöldség apróra vágva
4 gerezd fokhagyma vagy több
1 pici vöröshagyma
1-2 húsleves kocka
1 ek liszt
pirospaprika, só, bors
petrezselyemzöld
olaj
Csipetke 1 tojásból belefőzve a végén
Olajon megdinsztelem a zöldségekkel a borsót.
Rádobom a zúzott fokhagymát, egy kanál lisztet, pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel.
Fűszerezem. 20-30 perc alatt puhára főzöm.
A végén rakom bele a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Addig megcsinálom a csipetkét 1 tojásból.
Amikor puha minden a levesben, belerakom a csipetkét és még 5- percig főzöm, amíg a csipetkék is átfőnek.
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát 4-be vágjuk a fokhagymát gerezdekbe hagyjuk. A vajat felmelegítjük, a hagymákat megpirítjuk, de ne legyen barna. Közben az erőleves kock...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A zsíron kezdjük el a vöröshagymát megpirítani, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Rádobjuk a felcsíkoz...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA marhahúst felrakjuk pörköltnek: Megpároljuk a hagymát majd paprikát és paradicsomot adunk hozzá. Amikor megpuhul belerakjuk a fokhagymát és a húst. Levében pároljuk, közben hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes