menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsó leves, ahogyan én szeretem


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg zöldborsó
1 csomag vegyes zöldség apróra vágva
4 gerezd fokhagyma vagy több
1 pici vöröshagyma
1-2 húsleves kocka
1 ek liszt
pirospaprika, só, bors
petrezselyemzöld
olaj

Csipetke 1 tojásból belefőzve a végén

Elkészítés:


Olajon megdinsztelem a zöldségekkel a borsót.
Rádobom a zúzott fokhagymát, egy kanál lisztet, pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel.
Fűszerezem. 20-30 perc alatt puhára főzöm.
A végén rakom bele a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Addig megcsinálom a csipetkét 1 tojásból.
Amikor puha minden a levesben, belerakom a csipetkét és még 5- percig főzöm, amíg a csipetkék is átfőnek.

Zöldborsó leves, ahogyan én szeretem

Kinek a kedvence ez a recept?


Mack Bianka
Mack Adam
Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyú malacleves
Savanyú malacleves

A húst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hagymakrémleves
Hagymakrémleves

A hagymákat nagyon finom, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel és össze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

1. A hagymát apró kockára vágjuk. 2. A megtisztított húst is felkockázzuk. 3. A sárga és fehérrépát a gombával együtt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. 4. Az olajon a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojás Leves
Tojás Leves

Először, megcsinálom a rántást (olajból, lisztből) majd hagyom kihűlni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vízzel felöntöm és lassú tűzön kevergetem. Majd felöntöm...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk