40 dkg zöldborsó
1 csomag vegyes zöldség apróra vágva
4 gerezd fokhagyma vagy több
1 pici vöröshagyma
1-2 húsleves kocka
1 ek liszt
pirospaprika, só, bors
petrezselyemzöld
olaj
Csipetke 1 tojásból belefőzve a végén
Olajon megdinsztelem a zöldségekkel a borsót.
Rádobom a zúzott fokhagymát, egy kanál lisztet, pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel.
Fűszerezem. 20-30 perc alatt puhára főzöm.
A végén rakom bele a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Addig megcsinálom a csipetkét 1 tojásból.
Amikor puha minden a levesben, belerakom a csipetkét és még 5- percig főzöm, amíg a csipetkék is átfőnek.
A húst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymákat nagyon finom, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel és össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát apró kockára vágjuk. 2. A megtisztított húst is felkockázzuk. 3. A sárga és fehérrépát a gombával együtt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. 4. Az olajon a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször, megcsinálom a rántást (olajból, lisztből) majd hagyom kihűlni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vízzel felöntöm és lassú tűzön kevergetem. Majd felöntöm...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű