menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsó leves, ahogyan én szeretem


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg zöldborsó
1 csomag vegyes zöldség apróra vágva
4 gerezd fokhagyma vagy több
1 pici vöröshagyma
1-2 húsleves kocka
1 ek liszt
pirospaprika, só, bors
petrezselyemzöld
olaj

Csipetke 1 tojásból belefőzve a végén

Elkészítés:


Olajon megdinsztelem a zöldségekkel a borsót.
Rádobom a zúzott fokhagymát, egy kanál lisztet, pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel.
Fűszerezem. 20-30 perc alatt puhára főzöm.
A végén rakom bele a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Addig megcsinálom a csipetkét 1 tojásból.
Amikor puha minden a levesben, belerakom a csipetkét és még 5- percig főzöm, amíg a csipetkék is átfőnek.

Zöldborsó leves, ahogyan én szeretem

Kinek a kedvence ez a recept?


Mack Bianka
Mack Adam
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fűszeres, krémes krumplileves
Fűszeres, krémes krumplileves

A bacont vágd apróra, majd közepes lángon pirítsd addig, amíg a szalonna jó ropogós lesz. Vedd ki az edényből, és tedd félre. A hagymát, a sárgarépát és a zellert is pucold meg, ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gulyásleves
Gulyásleves

Hagymát ledinszteljük, beledobjuk a kockára vágott húst, átforgatjuk, fűszerezzük és felengedjük vizel. Mikor a hús majdnem kész be zöldségeljük, majd, ha azok is megpuhultak, galu...

Elkészítési idő: 1 öra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.A szalonnát olajon m...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Erdélyi tárkonyos leves
Erdélyi tárkonyos leves

1. Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük. 2. Amikor a hús már félig megpuh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk