menu

Családireceptkönyv.hu

Zsíros lecsó télire - készre főzve


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg hagyma
2 kg paprika
3 kg paradicsom
1,5 dl zsír vagy olaj
3 csapott evőkanál só
2 tk bors
2 tk pirospaprika
1/2 mk őrölt kömény
5-6 gerezd fokhagyma
Tartósító nem kell bele, mert a zsír a tetején tartósítja.

Elkészítés:


A zöldségeket ízlés szerint felaprítom.
A hagymát az zsíradékon megpárolom, majd a többi zöldséget hozzáadom, előbb a paprikát, amikor kicsit összeesik, a paradicsomot is. Majdnem készre főzöm a fűszerekkel.
Végül forrón a mikróban csírátlanított üvegekbe töltöm és száraz dunsztba teszem Paplanok, plédek közés vagy hűtőtáskába, amit lezárok.
Ebből a mennyiségből nekem pontosan 8 db 7dl-es üveggel lesz!
Télen csak felbontok egyet, felforralom, teszek bele egy kis csípős kolbászt vagy tojást ütök rá....vagy csak felmelegítem és friss kenyérrel eszem. Imádom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lecsó 2 - OK
Lecsó 2 - OK

1. 2 kg zöldpaprikához 1 kg paradicsomot veszünk. A zöldpaprikát kicsumázva karikára vágjuk és forró sós vízzel leforrázzuk, a paradicsomot pedig szűrőkanálba téve forró vízbe márt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Lecsó télire
Lecsó télire

A paradicsomot megmosni, az üvegeket a tűzhely mellé rakom mellé a megfelelő kupakot vagy kötöző anyagot és a száraz dunsztot is előkészítem. A paradicsomok tetejét keresztirányban...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
Paradicsomos cukkinikrém télire
Paradicsomos cukkinikrém télire

A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát meghámozzuk, ledar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cukormentes lilahagyma-lekvár (paleo )
Cukormentes lilahagyma-lekvár (paleo )

Szeleteld fel a hagymát, és felhevített kókuszzsíron párold meg. Add hozzá az eritritet, öntsd fel a vörösborral, és keverd hozzá a fűszereket, végül pedig a balzsamecetet is. Fed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk