menu

Családireceptkönyv.hu

*Zsíros pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
22 dkg zsír (lehetőleg házi, sütött zsír)
1 tojás sárgája
2,5-3 dl tejföl (2,5 dl teszek bele először! Ha a tészta még nem kellően lágy, akkor még egy keveset beledolgozok)
1/2 ek só
1csomag sütőpor

A kenéshez egy felvert tojás

Elkészítés:


Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt.
Összedolgozom a tojással és a tejföllel.
Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb mérető szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírra teszem, lekenem felvert tojássak és közepes hőfokon (180-190 fok) 20-25 percig sütöm (a sütőtől függ, mennyi idő kell neki.
Gyors, egyszerű és finom omlós pogácsák lesznek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet beledolgozni 20 dkg reszelt sajtot is, olyankor a tetejére is szórok belőle.
Sőt! Ugyanez 2,5 dkg élesztővel is működik, de akkor keleszteni kell...

*Zsíros pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Hajtogatott túrós pogácsa
Hajtogatott túrós pogácsa

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos papucs
Sajtos papucs

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Sajtos rúd/omlós
Sajtos rúd/omlós

A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a r...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Fetás cukkinitócsni
Fetás cukkinitócsni

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk. Addig a többi hozzávalót előkészítjük. Elmorzsoljuk a fetát, felaprítjuk a zöld fűszereket, felverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk