menu

Családireceptkönyv.hu

*Zsíros pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
22 dkg zsír (lehetőleg házi, sütött zsír)
1 tojás sárgája
2,5-3 dl tejföl (2,5 dl teszek bele először! Ha a tészta még nem kellően lágy, akkor még egy keveset beledolgozok)
1/2 ek só
1csomag sütőpor

A kenéshez egy felvert tojás

Elkészítés:


Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt.
Összedolgozom a tojással és a tejföllel.
Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb mérető szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírra teszem, lekenem felvert tojássak és közepes hőfokon (180-190 fok) 20-25 percig sütöm (a sütőtől függ, mennyi idő kell neki.
Gyors, egyszerű és finom omlós pogácsák lesznek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet beledolgozni 20 dkg reszelt sajtot is, olyankor a tetejére is szórok belőle.
Sőt! Ugyanez 2,5 dkg élesztővel is működik, de akkor keleszteni kell...

*Zsíros pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilveszteri túrós-krumplis pogácsa
Szilveszteri túrós-krumplis pogácsa

A krumplit megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Ezután felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük. Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük. Egy tálba b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd összetörjük. Amíg hűl, az élesztőt megkelesztjük a 3 dl tejben. Amikor az élesztő megkelt, a kelesztőtálban összeállítjuk a pogácsatésztát...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar medvehagymás pogi
medvehagymás pogi

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk, a medvehagyma kivételével. A tésztát téglalap alakúra...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémes pogácsa
Sajtkrémes pogácsa

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk