menu

Családireceptkönyv.hu

*Zsíros pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt,
1 ek. só,
1 kis pohár kefir,
1 kis pohár tejföl,
1 egész tojás.
2 dl langyos tej,
1 cs élesztő.
1 ek lágy zsír.

+25 dkg ZSÍR, 1 ek ecet, 12 dkg liszt keveréke

A lekenéshez 1 felvert tojás

Elkészítés:


Ezt jól kidolgozom, duplájára kelesztem.
Ezután elnyújtom, és rákenem 25 dkg zsír, 12 dkg liszt és 1 ek ecet keverékét.
Összehajtogatom, 30 perc pihi.
A nyújtást, hajtogatást még kétszer megismétlem.
Végül kb kisujj vastagsagra kinyújtom, kiszaggatom, bekockázom a tetejét és tojással lekenem. 30 perc múlva
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Nagyon finom.

*Zsíros pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Pizzás csiga
Pizzás csiga

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - kb. 10 perc. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, majd bedagasztjuk a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Anna pogácsája
Anna pogácsája

Közepes keménységű tésztát gyúrunk. 1 órát pihen. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk. Megkenjük pirospaprikás tojással és reszelt sajtot szórunk a tetejére. 180...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stangli
Stangli

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, megkenjük tojással, sajttal és szezámmaggal megszórjuk. Hosszú vékony csíkokra vágjuk és sütőlemezen forró sütőben megsütjük. Gyorsan s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranybatyu
Aranybatyu

A leveles tésztát kiolvasztjuk, kb 0,5-1 cm vastagságú négyzetre nyújtjuk. Pizzakrém: A hozzávalókat simán összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, a virsliket felkarikázzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk