60 dkg liszt,
1 ek. só,
1 kis pohár kefir,
1 kis pohár tejföl,
1 egész tojás.
2 dl langyos tej,
1 cs élesztő.
1 ek lágy zsír.
+25 dkg ZSÍR, 1 ek ecet, 12 dkg liszt keveréke
A lekenéshez 1 felvert tojás
Ezt jól kidolgozom, duplájára kelesztem.
Ezután elnyújtom, és rákenem 25 dkg zsír, 12 dkg liszt és 1 ek ecet keverékét.
Összehajtogatom, 30 perc pihi.
A nyújtást, hajtogatást még kétszer megismétlem.
Végül kb kisujj vastagsagra kinyújtom, kiszaggatom, bekockázom a tetejét és tojással lekenem. 30 perc múlva
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Nagyon finom.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - kb. 10 perc. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, majd bedagasztjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes keménységű tésztát gyúrunk. 1 órát pihen. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk. Megkenjük pirospaprikás tojással és reszelt sajtot szórunk a tetejére. 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, megkenjük tojással, sajttal és szezámmaggal megszórjuk. Hosszú vékony csíkokra vágjuk és sütőlemezen forró sütőben megsütjük. Gyorsan s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztjuk, kb 0,5-1 cm vastagságú négyzetre nyújtjuk. Pizzakrém: A hozzávalókat simán összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, a virsliket felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű