menu

Családireceptkönyv.hu

Zürichi kenyér Rigó Katicától


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este:
250 gr liszt
165 ml víz
6 gr friss élesztő vagy késhegynyi porélesztő

Reggel:
Előtészta +
400 gr kenyérliszt (vagy vegyes pl 75 gr grahamliszttel...)
250 gr meleg víz+joghurt vagy kefír keveréke
30 gr vaj
12 gr fiss élesztő vagy nagyobb késhegynyi porélesztő
12 gr (1,5 tk) só
1 tk cukor
csipet aszkorbinsav vagy 1/2 tk sikér
1 tk almaecet
2 ek burgonyapehely vagy 1 kisebb főtt, áttört krumpli

Elkészítés:


Az eredeti recepten kicsit módosítottam. (Hozzávalók és elkészítés)
Selymes tapintású tészta lesz
Fél óra pihenés után átmozgatom
Fél órát megint pihen.
Formázom
Sütőpapíros jénaiba vagy forró vaslábosba teszem, de előtte bevágom a tetejét.
Vízzel befújom és fedő alatt sütöm 230 fokon 30 percig majd 200 fokon még 20 percig. Ha szép lisztes tetejű kenyeret akarok, akkor bőven lisztezett konyharuhán, szakajtóban vagy tálban kelesztem, és nem fújom le vízzel sütés előtt!
Sütés után kiborítom egy rácsra és lefújom hideg vízzel

Zürichi kenyér Rigó Katicától

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Hokkaido kalács, tangzhonggal
Hokkaido kalács, tangzhonggal

1. Először elkészítem a Tangzhongot. A lisztet és a tejet belemérem egy kisebb lábasba és közepes hőfokon sűrű pasztát főzök belőle, közben folyton keverem habverővel. Kb 1-2 perc...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Male sesam pogacice
Male sesam pogacice

1. Brasno pomjesati sa svim suhim sastojcima. Mljeko, vodu i maslac zagrijati da bude mlako pa to sad dodati brasno smjesi kao i jogurt i bjelance pa sve to sa kasikom dobro umjes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Teljes kiőrlésű kenyér
Teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mekane bublice
Mekane bublice

1. U zdjeli izmiješati prosijano brašno, kvasac, šećer i sol. Dodati mlaku mješavinu mlijeka, vode i ulja, pa zamijesiti glatko tijesto. Ako se tijesto jako lijepi, dodati još 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk