menu

Családireceptkönyv.hu

Zürichi kenyér Rigó Katicától


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este:
250 gr liszt
165 ml víz
6 gr friss élesztő vagy késhegynyi porélesztő

Reggel:
Előtészta +
400 gr kenyérliszt (vagy vegyes pl 75 gr grahamliszttel...)
250 gr meleg víz+joghurt vagy kefír keveréke
30 gr vaj
12 gr fiss élesztő vagy nagyobb késhegynyi porélesztő
12 gr (1,5 tk) só
1 tk cukor
csipet aszkorbinsav vagy 1/2 tk sikér
1 tk almaecet
2 ek burgonyapehely vagy 1 kisebb főtt, áttört krumpli

Elkészítés:


Az eredeti recepten kicsit módosítottam. (Hozzávalók és elkészítés)
Selymes tapintású tészta lesz
Fél óra pihenés után átmozgatom
Fél órát megint pihen.
Formázom
Sütőpapíros jénaiba vagy forró vaslábosba teszem, de előtte bevágom a tetejét.
Vízzel befújom és fedő alatt sütöm 230 fokon 30 percig majd 200 fokon még 20 percig. Ha szép lisztes tetejű kenyeret akarok, akkor bőven lisztezett konyharuhán, szakajtóban vagy tálban kelesztem, és nem fújom le vízzel sütés előtt!
Sütés után kiborítom egy rácsra és lefújom hideg vízzel

Zürichi kenyér Rigó Katicától

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyér házilag
Kenyér házilag

1. Melegítsünk meg 200 ml vizet, keverjük el benne a kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt, és futtassuk fel. 2. Mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a sót. 3. Adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
20 perces kenyér
20 perces kenyér

- Bedagasztom a tésztát, majd 20 perc kelesztés. - Átgyúrom, majd 20 perc kelesztés - Megformázom, majd sütőpapíros jénaiba teszem, 20 perc kelesztés - Bevágom éles késsel, lesp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Jénaiban sült teljes kiőrlésű kenyér
Jénaiban sült teljes kiőrlésű kenyér

A fentieket jól össze kell dolgozni, sok dagasztást nem igényel, csak sima, jól eldolgozott tészta legyen. Viszonylag lágy állagú lesz. (A bögrénk 2,5 dl-es.) Az tésztát ezután 5-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymás kenyér (Matyi Éva)
Hagymás kenyér (Matyi Éva)

A voroshagymat vekony szeletekre vagjuk, es 1 ek olivaolajon aranyszinure piritjuk, egy lehelletnyi sot is szorunk ra mig dinsztelodik. Ha elkeszult, felre tesszuk . Az ujhagyma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk