menu

Családireceptkönyv.hu

Zürichi kenyér Rigó Katicától


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este:
250 gr liszt
165 ml víz
6 gr friss élesztő vagy késhegynyi porélesztő

Reggel:
Előtészta +
400 gr kenyérliszt (vagy vegyes pl 75 gr grahamliszttel...)
250 gr meleg víz+joghurt vagy kefír keveréke
30 gr vaj
12 gr fiss élesztő vagy nagyobb késhegynyi porélesztő
12 gr (1,5 tk) só
1 tk cukor
csipet aszkorbinsav vagy 1/2 tk sikér
1 tk almaecet
2 ek burgonyapehely vagy 1 kisebb főtt, áttört krumpli

Elkészítés:


Az eredeti recepten kicsit módosítottam. (Hozzávalók és elkészítés)
Selymes tapintású tészta lesz
Fél óra pihenés után átmozgatom
Fél órát megint pihen.
Formázom
Sütőpapíros jénaiba vagy forró vaslábosba teszem, de előtte bevágom a tetejét.
Vízzel befújom és fedő alatt sütöm 230 fokon 30 percig majd 200 fokon még 20 percig. Ha szép lisztes tetejű kenyeret akarok, akkor bőven lisztezett konyharuhán, szakajtóban vagy tálban kelesztem, és nem fújom le vízzel sütés előtt!
Sütés után kiborítom egy rácsra és lefújom hideg vízzel

Zürichi kenyér Rigó Katicától

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lenmagos fokhagymás zsömle – paleo
Lenmagos fokhagymás zsömle – paleo

A száraz hozzávalókat vegyítsük el. Adjuk hozzá a tojásfehérjéket (nem kell felverni!!!), és keverjük el. A forró vízbe keverjük bele a citromlevet, majd öntsük a száraz hozzávalók...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Fokhagymás bagett
Fokhagymás bagett

Bedagaszt 15 perc pihentetés 3 fele oszt 10 perc pihentetés formáz Kelesztés 30 perc Vízzel leken,èles kèssel megvág Sütés gőzös sütőben,vagy vizet teszünk alá előm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér hagymás
Gyökérkenyér hagymás

Mondjuk este 10 órakor érdemes bekészíteni a kovászt. Ez attól függ, hogy milyen korán tudunk, vagy akarunk reggel a kenyérsütéshez hozzákezdeni. A kelesztéshez 10-11 óra szükséges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Foccia olasz lepény
Foccia olasz lepény

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt. 2. Kiolajozunk egy tepsi...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk