menu

Családireceptkönyv.hu

Zürichi kenyér Rigó Katicától


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este:
250 gr liszt
165 ml víz
6 gr friss élesztő vagy késhegynyi porélesztő

Reggel:
Előtészta +
400 gr kenyérliszt (vagy vegyes pl 75 gr grahamliszttel...)
250 gr meleg víz+joghurt vagy kefír keveréke
30 gr vaj
12 gr fiss élesztő vagy nagyobb késhegynyi porélesztő
12 gr (1,5 tk) só
1 tk cukor
csipet aszkorbinsav vagy 1/2 tk sikér
1 tk almaecet
2 ek burgonyapehely vagy 1 kisebb főtt, áttört krumpli

Elkészítés:


Az eredeti recepten kicsit módosítottam. (Hozzávalók és elkészítés)
Selymes tapintású tészta lesz
Fél óra pihenés után átmozgatom
Fél órát megint pihen.
Formázom
Sütőpapíros jénaiba vagy forró vaslábosba teszem, de előtte bevágom a tetejét.
Vízzel befújom és fedő alatt sütöm 230 fokon 30 percig majd 200 fokon még 20 percig. Ha szép lisztes tetejű kenyeret akarok, akkor bőven lisztezett konyharuhán, szakajtóban vagy tálban kelesztem, és nem fújom le vízzel sütés előtt!
Sütés után kiborítom egy rácsra és lefújom hideg vízzel

Zürichi kenyér Rigó Katicától

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajt- és fokhagymás kenyér
Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Sajt- és fokhagymás kenyér

Melegítse elő a sütőt 180C hőmérsékletre Keverje össze a vajat, a fokhagymát és a sót egy hőálló tálban, és olvassza meg a mikrohullámú sütőben. Keverje hozzá a petrezselymet. V...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Dia-Wellness kenyér
Dia-Wellness kenyér

Kenyérsütőgép dagasztotta, kelesztette. Formában sütve. 10 percig 200 fokon sült, utána 180 fokon még 40 percet. 30 perc múlva kivettem a formából és anélkül sült tovább.”

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsömle (GM)
Zsömle (GM)

http://mediterran.cafeblog.hu/2017/10/25/a-mindennapok-orome-egyszeru-glutenmentes-hazi-zsemle/

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk