menu

Családireceptkönyv.hu

Zürichi kenyér Rigó Katicától


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 kg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este:
250 gr liszt
165 ml víz
6 gr friss élesztő vagy késhegynyi porélesztő

Reggel:
Előtészta +
400 gr kenyérliszt (vagy vegyes pl 75 gr grahamliszttel...)
250 gr meleg víz+joghurt vagy kefír keveréke
30 gr vaj
12 gr fiss élesztő vagy nagyobb késhegynyi porélesztő
12 gr (1,5 tk) só
1 tk cukor
csipet aszkorbinsav vagy 1/2 tk sikér
1 tk almaecet
2 ek burgonyapehely vagy 1 kisebb főtt, áttört krumpli

Elkészítés:


Az eredeti recepten kicsit módosítottam. (Hozzávalók és elkészítés)
Selymes tapintású tészta lesz
Fél óra pihenés után átmozgatom
Fél órát megint pihen.
Formázom
Sütőpapíros jénaiba vagy forró vaslábosba teszem, de előtte bevágom a tetejét.
Vízzel befújom és fedő alatt sütöm 230 fokon 30 percig majd 200 fokon még 20 percig. Ha szép lisztes tetejű kenyeret akarok, akkor bőven lisztezett konyharuhán, szakajtóban vagy tálban kelesztem, és nem fújom le vízzel sütés előtt!
Sütés után kiborítom egy rácsra és lefújom hideg vízzel

Zürichi kenyér Rigó Katicától

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti cipók (maradékból)
Húsvéti cipók (maradékból)

Ehhez az ételhez a már megunt húsvéti sonka és tojás maradékait használjuk fel. Langyosan, egy kis tormával, mustárral kínálva reggelire és vacsorára is ideális. A sonkát megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás kenyér maradék püréből (Limara)
Burgonyás kenyér maradék püréből (Limara)

A burgonyapüré előzőnap készült, tejszínnel és vajjal. Kenyérsütőgéppel is bedagasztható, de a folyadékból akkor visszatartanék 2-3 ek-nyit, csak szükség szerint adagolnám hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
70. Klára kenyér
70. Klára kenyér

A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztani. 25 percig kelesztés, átmozgatni,20 perc kelesztés. Cipót formázni, 8 literes jénaiba, zsírpapír. Duplájára keleszteni kb. 40 perc....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSEMLE GYORSAN *
ZSEMLE GYORSAN *

A hozzávalókat dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. . A kész tésztát 8 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész tojással...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk