5 db piros kaliforniai paprika (nagy)
5 db chili (4 kimagozva+1 maggal felkarikázva)
5 ek cukor
1 dl vörösbor
13 g dzsemfix (extra)
A kaliforniai paprikákat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízzel hűtjük, és meghámozzuk, végül kockára vágjuk.
2.Egy lábosba tesszük a chilivel és a borral együtt, majd addig pároljuk, míg megpuhul, és a leve elfő, majd botmixerrel pépesítjük.
3.Hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük, míg kissé besűrűsödik.
4.Mmajd jön a dzsemfix, amellyel együtt 5 percig főzzük.
5.Tiszta üvegbe töltjük, (ez a menniység egy 375 ml-es üveghez volt elég), a tetőt rácsavarjuk, és az üveget fejre állítjuk. (Nem kell dunsztolni, ez a dzsemfix legnagyobb előnye
Apróra daraboljuk a vöröshagymát, a sonkát és a csirkemellet. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát majd hozzá adjuk a sonkát amit szintén megpirítunk. Ezután a csirkét is fehér...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA fűszerkeverékhez a mozsárba szórok 1-1 evőkanál koriandermagot, egész római köményt, durva tengeri sót, egész borsot majd porrá zúzom. Hozzáadok egy kanál őrölt csilit, kurkumát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hagymát vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Félretesszük annyi időre, amíg levet nem enged. Közepes lán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Ha minden ki van mérve, előkészítve, akkor gyerekjáték lesz... A dinsztelt hagyma, répa után szép sorjában mindent sorban belerakunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű