menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás csiga Sacitól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt,
1 tk. cukor,
2 tk.só
5 dkg élesztő,
4 dl tej,
2 ek. olaj,
2 tojás sárgája.
Tőltelék.
4-5 evőkanál tejföl,
50 dkg sonka,
sajt a tetejére,
só, bors

Elkészítés:


.Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A szárazanyagokat jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval kelttésztát dagasztunk.
Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A sonkát apró kockára vágjuk, vagy ledaráljuk.
Összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, és feltekerjük mint a beiglit. Cérnával, vagy jó éles késsel 2 cm-s darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 30 percet pihentetjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csigákra reszeltsajtot szórunk, és kb 20 perc alatt megsütjük.

Sonkás csiga Sacitól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Vaníliás – fahéjas rúd
Vaníliás – fahéjas rúd

Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztj...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töki pompos
Töki pompos

A liszthez hozzáadom a sót, a szárított élesztőt, a cukrot, a langyos vizet és tésztát gyúrok belőle. Kb 1/4 órát kelesztjük. éppen addig, amíg a rávalókat feldarabolom és a tejfö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza /Vali hagyományos
Pizza /Vali hagyományos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Pita
Pita

Dagasztás után 40 percig kelesztjük,formázzuk, nyújtjuk. 180 fokon 8 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk