2 doboz olajos tonhalkonzerv
só
bors
citromlé
majonéz
1 kis fej lilahagyma
1-2szelet pritaminpaprika
A tonhalakat lecsepegtetem, villával összetöröm, ha nagyobb darabokban van.A lilahagymát és a pritaminpaprikát apró kockára vágom, majd hozzáadom a halhoz. Sózom, borsozom, meglocsolom kevés citromlével, majd annyi majonézzel keverem el, amitől kenhető krém lesz belőle. Ennyi. Paradicsom mindenképpen jár mellé. természetesen friss kenyér is.
Egy kevés tejfölt is lehet tenni bele.
A tőkehalfilét mossuk, sózzuk (nem sokat) és borsozzuk. Megszórjuk egy kis kakukkfűvel. Fogunk egy alufóliát, és fél evőkanál olajat csepegtetünk rá, amire ráfektetjük a halat, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan keverd össze a pác hozzávalóit. Ha dupla adagot készítesz, a felét le is fagyaszthatod a következő alkalomra. A halszeleteket forgasd meg a fűszeres pácban, majd tedd fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat fűszerezzük 1/4 teáskanál sóval, korianderrel és borssal. Pici olajjal felforrósítunk egy serpenyőt. Beletesszük a halat és 4 percig sütjük mindkét oldalát. Amíg hal sül...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA filéket hideg víz alatt leöblítjük, majd papírtörlővel mindegyiket leitatjuk. Ezután besózzuk őket, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ajánlatos a sót szintén leitatni. Ekkor megborso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű