A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűlisztet a sütőporral, sóval, fűszerkeverékkel elkeverjük. Hozzá tesszük az olajat, majd a kefirt és a vizet. Összeállítjuk a tésztát. Közepesen lágy tésztát kapunk, gyúrható, nyúj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tészt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a darált diót, a fahéjat, a sót elkeverjük jó alaposan, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Jobb ezt géppel végezni, mivel linzer tésztáról van szó, a vaj ne olvadjon meg a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés vízzel. Körülbelül...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fog keménynél is maradhat keményebb, mert a sütőben, a szaftos raguv...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűVajat, cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot kikeverni, hozzáadni a citromot és a héját reszelve és a túrót. A 3 evőkanál zselatint langyos vízzel kikeverni, hozzáadni a 1,5 dl forró te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű