50 dkg burgonya
4 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi vaj
só, bors
6 virsli
2 evőkanál paradicsomszósz
A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát 12 részre osztjuk. Közben a virsliket kettőbe vágjuk és leszedjük a bőrét. Minden darab tésztát kinyújtunk, vagy kézzel ellapítunk. Kicsit ragadni fog, de ettől nem kell megijedni, lisztezzük be a nyújtódeszkát. A tészta közepére egy fél virslit teszünk és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli. Ezt követően forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot, majd átkenjük a paradicsomszósszal és melegen fogyasztjuk.
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucoljuk,karikákra vágjuk,zöldhagymát is zsíron kezdjük el pirítani.Hozzáadjuk a kockára vágott sonkánkat is és megpirítjuk a hagymával együtt,fűszerezzük egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa szódabikarbónát elkeverjük a kefirrel ...5 percet pihentetjük -lisztet összekeverjük a sóval +a kefirrel -egy tálban összegyúrjuk megszorjuk lisztel,letakarjuk és 10 percet...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: NehézA karfiolt darabold fel, mosd meg jó alaposan, majd tedd aprítógépbe, ne legyen túl morzsás, maradjon picit darabos. Pár perc alatt párold puhára, mikróban is pár perc alatt magas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű