menu

Családireceptkönyv.hu

Kevert tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg. Liszt
14dkg. Margarin
2 cs. Vanilliás cukor
20 dkg. Cukor
2.2 dl. Tej
2 tojás
1/2 cs. Sütőpor (szódapór)

Elkészítés:


A margarint habosra verjük a cukorral és a vanilliával.
Hozzakavarjuk eggyenként a tojásokat majd belekeverjük a tejet.
Ezután beledolgozzuk a sütöporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőbe 170 fokon kb. 40 percig (tűpróbáig) készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rakhatunk a tésztába citromhéjat vagy más gyümölcsöket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kenyér 2
Kenyér 2

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi magvas kenyér
Erdélyi magvas kenyér

A liszt negyedéből az élesztőből és 5 deci vízből kovászt készítek. Elkeverem egy plasztik tálban, majd lefóliázom, letakarom konyharuhával és hagyom érlelődni a kovászt 3 órát.Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kukoricás fehér kenyér (Fahej, nosalty)
Kukoricás fehér kenyér (Fahej, nosalty)

A langyos tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A liszteket összekeverjük a sóval, a felfutott élesztővel, az olvasztott vajjal és annyi langyos vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymàs koszoru
Medvehagymàs koszoru

Kenyérsütőgép (vagy dagasztógép) üstjébe mérjük az összes hozzávalót. Közepesen kemény tésztát dagasztunk. Amikor kész a dagasztás a tésztát kelesztőtálba tesszük és 30 percig ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk