menu

Családireceptkönyv.hu

Nyúl ragu


Írta:

Elk. idő: 1-1.5 óra
Adag: 4 fő részére
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg nyúl felkockázva
1,5 csésze liszt
0,25 csésze olaj
1 evőkanál vaj
1 csésze halványító zeller felszeletelve
2 csésze feldarabolt sárgarépa
2 fej hagyma finomra vágva
só, frissen őrölt bors
3 babér levél
6 csésze víz
1 csésze fehér bor
4 közepes nagyságú krumpli kockára vágva
0,5 csésze apró gomba, megpirítva

Elkészítés:


A liszt felébe forgassuk bele a nyúlhús darabokat, hogy mindenhol fedje. Forrósítsd fel az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben, pirítsd meg a húst az olajban minden oldalán.
Add hozzá a zellert, a répát, a hagymát, babérlevelet és sózzad, borsozzad ízlés szerint. csipetnyi pirospaprikával színesebbé teheted. Öntsd fel a vízzel és a vörös borral. Fedő alatt 2 órát párold. Add hozzá a krumplit és még fél órát főzd. Amikor a nyúl és a zöldségek már puhák, a maradék lisztet keverd el húslével, és ezzel sűrítsd be a ragut. Adjuk hozzá a megpirított gombát és forraljuk fel újra az ételt. Ha szükséges ízesítsük utána. Petrezselyemmel megszórva díszítsük tálalás előtt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Szarvasgerinc vadasan
Szarvasgerinc vadasan

A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Szarvaspörkölt vaslábasban
Szarvaspörkölt vaslábasban

Hagymát zsíron megdinsztel, rá a paprika, óvatosan pirít egy kicsit, majd rá a húskockák. Nagy lángon megpörköl. Hőfok vissza, hozzá a babér, boróka, ? kömény, ? szekfűbors, lefed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maria
Vadas disznohusbol
Vadas disznohusbol

A hust megmossuk leszeleteljuk ,labasba rakjuk .Megpucoljuk a zoldsegeket es lereszeljuk ,ezt is ra szorjuk utanna johetnek a fuszerek .aztan johet az ecet es a viz .Oda tesszuk f...

Elkészítési idő: 1 ora kkb
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos, zöldfűszeres nyúl
Paradicsomos, zöldfűszeres nyúl

1. A nyulat kis darabokra szétbontjuk, megmossuk, ecettel leöntjük, majd leszárogatjuk. 2. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, enyhén megpirítjuk benne a megtisztított fokhagy...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk