menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a házi fokhagymakrémhez:
- fokhagyma
- konyhasó
- citromsav (opcionális)

Házi fokhagymakrém elkészítése:
A fokhagymakrém házilag nem is lehetne egyszerűbb, mert az elkészítés mindössze annyi, hogy megpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasót és egy késhegnyi citromsavat. A citromsavnak mindössze annyi szerepe van, hogy nem engedi megbarnulni az idő múlásával a fokhagymát. Aki nem akarja beletenni, és nem zavarja, ha barna lesz a fokhagymakrémje egy idő után, az akár el is hagyhatja. Amit még megjegyeznék: sok receptben szerepel olaj is, és van aki a tetejét is egy csomó olajjal zárja le. Én irtózom ettől a módszertől, ráadásul ez rögtön behatárolja a felhasználhatóságát is, mert én egészen biztosan nem kennék pirítósra olajtól tocsogó fokhagymakrémet (a tartósításához pedig nincs is szükség olajra)...
Miután megtörtént a pépesítés, és össze is kevertük a sóval meg a citromsavval, elkezdhetjük üvegekbe tölteni. Ügyeljünk arra, hogy a lehető legkevesebb levegőt hagyjuk az üvegben, majd zárjuk le a tiszta kupakokkal, és mehetnek a kamra polcára, ahol jó sokáig elállnak, akár több évig is. Amikor pedig szükség van rá, akkor csak elő kell venni, és beletenni az ételbe. Mivel elég kicsi mennyiségek kellenek belőle, nem fogja befolyásolni az étel sósságát sem. Ezen felül kiváló magában is, akár pirítósra is kenhetjük...

Fokhagymakrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
A legfinomabb bundák - legjobb panírok .
A legfinomabb bundák - legjobb panírok .

4Zöldfűszeres panír A hagyományos panírt sok mindennel feldobhatod, az egyik legillatosabb és legízletesebb megoldás, ha kedvenc zöldfűszereiddel gazdagítod a liszt, tojás és z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Villámgyors hacsapuri
Villámgyors hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  „Réteskosárban sült sajtfelfújt”
„Réteskosárban sült sajtfelfújt”

Elkészítési mód: A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, liszttel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockákra vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
kenyérre kenhetők, Szafi
kenyérre kenhetők, Szafi

körözött: 250 g túró (tejmentesen étkezőknek: Totu), 100 g 12%-os tejföl (tejmentesen étkezőknek: kókuszkrém), só, bors, pirospaprika ízlés szerint (fasírt fűszersóval helyettes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk