menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás túrófagylalt


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 3 tojás
- 1,5 dl porcukor
- 1 tk. vaníliás cukor
- 1,5 dl cukrozott áfonya
- 30 dkg krémes túró
- 3 dl tejszín
- 6 teljes kiőrlésű keksz
- 1/2 dl áfonya

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a cukrozott áfonyával. A tejszínt habbá verjük és összekeverjük a túrós áfonyával. A fehérjéket felverjük és azt is óvatosan az előzőekhez forgatjuk. A krémet egy tálba kenjük, a tetejét lesimítjuk. A kekszeket darálóval vagy egy nylon zacskóban nyújtófával morzsásra törjük, és betakarjuk vele a krémet. 4 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt kivesszük, és a tetejét megszórjuk a maradék áfonyával.

Áfonyás túrófagylalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - Meggyes túrós
Palacsinta - Meggyes túrós

készen kapható meggyes túrós krémmel az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük. Ha nincs kész krém, akkor a túrót áttörjük, porcukorral és kimagozott, finomra vágott meggy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos (legjobb)
Hatlapos (legjobb)

60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütő­porból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra süt...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sára
Répatorta muffin
Répatorta muffin

A száraz alapanyagokat - a lisztet, a sütőport, a sót, a gyömbért és a fahéjat - egy tálban öszekeverjük. Egy másik tálba kimérjük a kókuszzsírt vagy olívaolajat, a cukrot, a citro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar VANÍLIÁS KEKSZ
VANÍLIÁS KEKSZ

1. A vajat a porcukorral ki habosítjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait (vagy a 2 csomag vanília cukrot), hozzáadjuk a csipet sóval összekevert lisztet, a tojássárgáját...

Elkészítési idő: 1 óra+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk