- 3 tojás
- 1,5 dl porcukor
- 1 tk. vaníliás cukor
- 1,5 dl cukrozott áfonya
- 30 dkg krémes túró
- 3 dl tejszín
- 6 teljes kiőrlésű keksz
- 1/2 dl áfonya
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a cukrozott áfonyával. A tejszínt habbá verjük és összekeverjük a túrós áfonyával. A fehérjéket felverjük és azt is óvatosan az előzőekhez forgatjuk. A krémet egy tálba kenjük, a tetejét lesimítjuk. A kekszeket darálóval vagy egy nylon zacskóban nyújtófával morzsásra törjük, és betakarjuk vele a krémet. 4 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt kivesszük, és a tetejét megszórjuk a maradék áfonyával.
A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra. Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islerek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjéket, a sót és a borkövet robotgéppel elkezdjük felverni, majd lassan, vékony sugárban hozzáadjuk a cukor 1/3-át. Addig verjük a habverővel amíg kissé szilárd nem l...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. A tál oldalához bemérjük a vajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát a recept szerint elkészítjük. A gesztenyepürét ízesítjük és a felvert hab egy részével lazítjuk/elkeverjük, majd a piskóta tetejére kenjük. Végül a tejszínhab másik fe...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű