- 30 dkg eidami sajt egy darabban
- 2 alma
- 2 tojássárgája
mártáshoz:
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- ízlés szerint reszelt szerecsendió
- törött fehér bors
- só
A sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojásságával bekenem.
Az almát megmosom, kicsumázom, és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem. Egy-egy – tojásos felével összefordított – sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon felforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem.
A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.
cm-es tepsiben készül) A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt hosszanti irányba, fél centi vastag szeletekre vágom, megsózom és egy szűrőtálba téve, fél órára félreteszem. Ha nincs kész paradicsomszószunk, készítsük el az itt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű