- 30 dkg eidami sajt egy darabban
- 2 alma
- 2 tojássárgája
mártáshoz:
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- ízlés szerint reszelt szerecsendió
- törött fehér bors
- só
A sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojásságával bekenem.
Az almát megmosom, kicsumázom, és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem. Egy-egy – tojásos felével összefordított – sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon felforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem.
A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.
A krumplit apróra lereszeljük. Beleütünk két tojást, ízesítjük sóval, borssal, hozzátesszük a lisztet, a zúzott fokhagymát, másfél dl étolajat. Amennyiben túl sűrű lenne, tejjel k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes, A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük, a répát is és a krumplit is, megsózzuk amint levet ereszt akkor jól kinyomkodjuk, a hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet apró kockára v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét sós babérleveles vízben előfőzzük puhára, majd leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon, kevés víz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű