menu

Családireceptkönyv.hu

Almás, rántott sajt


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg eidami sajt egy darabban
- 2 alma
- 2 tojássárgája
mártáshoz:
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- ízlés szerint reszelt szerecsendió
- törött fehér bors
- só

Elkészítés:


A sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojásságával bekenem.
Az almát megmosom, kicsumázom, és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem. Egy-egy – tojásos felével összefordított – sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon felforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem.

Trükkök, tippek, praktikák:


A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.

Almás, rántott sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Cukkínis sajtos golyócskák
Cukkínis sajtos golyócskák

Golyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött gomba
Töltött gomba

1. A gombák kalapját alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük, és sütőtálba fektetjük. 2.A sonkát vékonyan felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, szinte ropogósra sütjük (ízlés sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Spenótos napraforgó
Tünde Kedvelnék
Spenótos napraforgó

Kiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk