- 30 dkg eidami sajt egy darabban
- 2 alma
- 2 tojássárgája
mártáshoz:
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- ízlés szerint reszelt szerecsendió
- törött fehér bors
- só
A sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojásságával bekenem.
Az almát megmosom, kicsumázom, és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem. Egy-egy – tojásos felével összefordított – sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon felforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem.
A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.
Golyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombák kalapját alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük, és sütőtálba fektetjük. 2.A sonkát vékonyan felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, szinte ropogósra sütjük (ízlés sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű