- 50 dkg liszt,
- 12 dkg tejföl,
- 2,5 dl tej,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 púpos evőkanál langyos margarin,
- 2 teáskanál só,
- 1 tojás a kenéshez,
- reszelt sajt a tetejére,
- Kb 40 dkg bolognai mártás ( hidegen kenhető legyen),
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Arra vigyázunk, hogy az élesztő a sóval csak a legvégén találkozzon, mert különben nem kel meg. Megkelesztjük kb 1 óra alatt.
Ha kész kinyújtjuk egy újjnyi vastagra, és rákenjük a bolognai szószt majd feltekerjük. A hengerünk végeit egymásra hajtjuk és újra kinyújtjuk, míg a töltelék előtűnik. Kb itt is újjnyi legyen. Kockára vágjuk és 20 percet pihentetjük, lekenjük tojással majd megszórjuk reszelt sajttal.
180°-on 30 percet sütjük.
Meleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére kevés lisztet szórunk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel kenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel elmorzsoljuk. A langyos, cukrozott tejfölben az élesztőt felfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk és kb. 12 órát a hűtőben pihentetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelt tésztához a tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk, majd belekeverjük a lisztes-olajos-sós keverékbe. Jól összegyúrjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. Két részre o...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű