menu

Családireceptkönyv.hu

Bolognai kocka


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt,
- 12 dkg tejföl,
- 2,5 dl tej,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 púpos evőkanál langyos margarin,
- 2 teáskanál só,
- 1 tojás a kenéshez,
- reszelt sajt a tetejére,
- Kb 40 dkg bolognai mártás ( hidegen kenhető legyen),

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Arra vigyázunk, hogy az élesztő a sóval csak a legvégén találkozzon, mert különben nem kel meg. Megkelesztjük kb 1 óra alatt.
Ha kész kinyújtjuk egy újjnyi vastagra, és rákenjük a bolognai szószt majd feltekerjük. A hengerünk végeit egymásra hajtjuk és újra kinyújtjuk, míg a töltelék előtűnik. Kb itt is újjnyi legyen. Kockára vágjuk és 20 percet pihentetjük, lekenjük tojással majd megszórjuk reszelt sajttal.
180°-on 30 percet sütjük.

Bolognai kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS
LÁNGOS

Meleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére kevés lisztet szórunk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel kenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A margarint a liszttel elmorzsoljuk. A langyos, cukrozott tejfölben az élesztőt felfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk és kb. 12 órát a hűtőben pihentetj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött háromszögek
Töltött háromszögek

A kelt tésztához a tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk, majd belekeverjük a lisztes-olajos-sós keverékbe. Jól összegyúrjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. Két részre o...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos, tejfölös pogácsa
Sajtos, tejfölös pogácsa

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk