- 5 közepes főtt burgonya,
- 2 tojás,
- 100 g zsemlemorzsa,
- 100 g sajt,
- 3 ek liszt,
- olaj,
- só,
- bors,
A burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet. A sajtot szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel kroketteket formálunk, a közepükbe egy szelet sajtot teszünk. A megformázott burgonyás finomságokat a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban kisütjük.
A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc) Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesMegpirítjuk a hagymákat (illatozásig) majd rárakjuk a zöldségfélét. Készítettem már cékla-édesburiból, ekkor előbb a céklát pároljuk és később tesszük rá az édesburgonyát. Fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű