- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- kevés tej, ha szükséges
Mázhoz, krémhez
- 5 evők. rétesliszt
- 2 citrom leve és héja
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- darált dió a tetejére
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, ha szükséges, pici tejjel lazítjuk. Elfelezzük és sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle. (légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20 perc).
A krémhez sűrűre főzzük a lisztet a tejjel, ha kihűlt, hozzáadjuk a 2 citrom levét és héját. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és szintén a langyosra hűlt krémhez adjuk.
A krém egyik felét a két lap közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére, amit végül megszórunk darált dióval.
Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon.
Az összes hozzávalót összekeverjük, majd ha összeállt a massza, kis golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe hempergetjük őket, úgy fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet és a kakaót összekavarjuk egy nagyobb tálba. A cukrot a tejet és a Rama margarint együttesen felolvasztjuk egy lábasba. A felolvadt cukor, margarin és t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhttps://www.vadhajtasok.hu/2022/07/09/ez-a-jokepu-angol-indul-a-miniszterelnoki-szekert?fbclid=IwAR19gLH8_NNNKuPSgNkpqQKwDke9FZC41LsKGK2_7AlGn6ZJUyADRu8DUn4
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű