- 12 dkg liszt
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 1 cs. sütőpor
- 1 db citrom héja
- fél citrom leve
Máz
- fél citrom leve
- 10-15 dkg porcukor
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a citrom reszelt héját, és a felének a levét.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját.
A masszát kivajazott, kilisztezett, őzgerincformába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A porcukrot a citromlével alaposan kikeverjük. A citromos mázat, a lehűlt sütemény tetejére csurgatjuk.
A liszthez szitáljuk a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és összekeverjük. Lassan adagolva hozzáadjuk a szójatejet is, csomómentesre keverjük.Margarinnal kikent lisztel, megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA margarint, porcukrot, tojást, vizet, kókuszreszeléket, sütőport és a lisztet összegyúrjuk. Pici kifliket készítünk (kisebbet, mint a kisujjunk). Sütőpapírral bélelt tepsire tess...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cappuccino port, a cukrokat, és jól átforgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű