menu

Családireceptkönyv.hu

Cruffin


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 16
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg liszt+2 dkg a dagasztáshoz,
- 8 dkg cukor (vaníliás),
- 1 csipet só,
- 10 dkg olvasztott vaj,
- 1 lime v. citrom reszelt héja,
- 2,2 dkg élesztő,
- 2 dl tej,
- 1 ek cukor,
- 10 dkg lágy vaj a kenegetéshez,
- porcukor a szóráshoz,

Elkészítés:


A tejet langyosítsd meg, cukrozd és morzsold bele az élesztőt. Takard le és langyos helyen hagyd felfutni. Közben olvaszd meg a vajat.
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, sót, reszelt lime- vagy citromhéjat és az élesztős tejet.
A tésztát dolgozd össze, majd borítsd lisztezett felületre és dagaszd rugalmas, selymes tésztává. (Elég lágy a tészta, folyamatos lisztezést igényel, de azért ne essünk túlzásba.)
A kidagasztott tésztát tedd vissza a tálba, takard le fóliával, majd hagyd a duplájára nőni. (80 percig kelesztettem, a kelesztési idő a hőmérséklettől függ.)
Az elkészült tésztát lazán dolgozd át, és oszd hat egyenlő részre. Formázd a tésztákat tojás alakú bucikká.
A munkapultot enyhén lisztezd, a bucikat egyenként nyújtsd hajszálvékony csíkokká (1-2 mm). Tésztanyújtó géppel egyszerűsíthető a folyamat.
A tésztacsíkokat kend meg a puha vajjal, majd szorosan tekerd fel.
A feltekert tekercseket hosszában vágd ketté egy éles késsel, majd a belső felét kifelé fordítva tekerd csigába és helyezd a kivajazott muffin formákba.
Hagyd a tepsiben fél órát kelni, majd 190 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kezd sütni. 10 perc után vedd vissza a hőmérsékletet 160 fokra és süsd aranybarnára.
Az elkészült sütiket tedd rácsra kihűlni.
Ha krémmel töltenéd: a kihűlt sütik közepére fúrj egy nagy lyukat, és ebbe töltsd a krémet. Főzött vaníliakrémmel különösen finom.

Cruffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagyományos csörögefánk
Hagyományos csörögefánk

A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot. Jó 10 percig gyúrjuk - egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalm...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Polgármester szelet
Polgármester szelet

A sárga laphoz A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük,...

Elkészítési idő: 75
Nehézség: Közepes
share
Túrós lepény
Túrós lepény

A burgonyát héjában megfőzzük. Közben fél dl tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, 1 evőkanál lisztet szórunk rá, és hagyjuk megkelni. A többi lisztbe csipetnyi sót, 1 evőkanál kris...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Kijevi krémes
Kijevi krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 részre osztjuk és 3 mm ,24x34 cm lapokat nyújtunk A tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a darált diót. A lapokat...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk