- 2 tojás,
- 35 dkg sütni való burgonya,
- 40 dkg csirkemellfilé,
- 7 dkg liszt,
- 15 dkg reszelt trappista sajt,
- 2 ek aprított metélő hagyma vagy újhagyma,
- Ízlés szerint só és frissen őrölt bors,
A burgonyát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem. A csirkemellet apró kockára vágom, majd a késsel tovább aprítom, mintha petrezselyemzöldet vágnék. – használhattok konyhai aprítót is. A tojásokat felverem a sóval, a borssal, hozzáadom a reszelt burgonyát, a felaprított húst, megszórom a liszttel, alaposan összekeverem, majd mehet bele a reszelt sajt, a hagyma és egy jó alapos keverés.
Egy serpenyőben kevéske zsiradékot hevítek, kisebb halmokat teszek bele a masszából, ellapítgatom és mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Lehet kiolajozott tálba is rakni és forró sütőben pirosra sütni.
Ízlés szerint friss salátával és mártogatóssal kínálom.
Jól illik hozzá a fokhagymás tejföl, amibe én szoktam egy kis olívaolajat is csorgatni.
Elkészítés: A pulykamell szeleteket besózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen kisütjük. Kivajazott tepsibe fektetjük. Erre helyezzük rá a megpárolt vagy félig megfőzött brokkol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst megtisztítjuk (a bőrét rajta hagyjuk), sózzuk és borsozzuk. Összekeverjük a pác hozzávalóit, majd jól megforgatjuk benne a húsokat. A maradék pácot a halom tetejére ön...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű