menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsemle


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 9
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2 dl langyos tej,
- 2 ek cukor,
- 40 g étolaj,
- 1 db tojás,
- 100 g joghurt,
- 60 dkg liszt,
- 2 dkg élesztő,
- 1 db tojás a kenéshez,
- 1 tk só,

Elkészítés:


Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd jól összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval. Majd kelesztjük, miután megkelt, lisztezett felületre borítom és kb. 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket.
Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 C fokos sütőben sütöm kb. 18 percig.

 Hamburger zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mrs Smith
2 órás kenyér
2 órás kenyér

Egy tálban össze kell kutyulni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Zöldfűszeres lepény
Zöldfűszeres lepény

A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a sóval és a zöldfűszerekkel. Elmorzsoljuk a vajjal, végül összedolgozzuk a tejjel – lágy, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Kb. 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
cigány bodag
cigány bodag

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Kenyér
Kenyér

1. Lisztbe belekeverem a sót, élesztőt, majd a vízzel megdagasztom -> letakarva, melegben két órán keresztül kelesztem 2. Sütőpapírral kibélelt jénaiba belerakom, kicsit bevizeze...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk